Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Házi gyros tál szaftos csirkecombból, hűsítő joghurtos uborkasalátával

0
60 perc
Közepes
Lassan már a hamburgerek népszerűségével vetekszik a mediterrán eredetű gyros elterjedtsége. Otthon sem lehetetlen gyorskajához jutni: míg sül a krumpli, elkészülnek a zöldségek, a saláta és pácolódik a szaftos hús: amint kisül, asztalon a házi gyros tál.

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

80 dkg
csirkecombfilé
300 g
natúr joghurt
1.2 kg
kígyóuborka
1 kg
burgonya
4 levél
menta
6 ek
olaj
1 csipet
1 csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Mutassa meg a tápértéket

cukrok
14.01 g
Energia
708.37 kcal
Telített zsírok
5.29 g
Zsír
31.42 g
Fehérje
49.87 g
Szénhidrát
57.68 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
lépés
1 perc
A csirkecombfilét kis kockákra vágjuk, 4 ek. olajjal és a fűszerkeverékkel elkeverjük, és 30 percig pihentetjük.
lépés
1 perc
A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, elkeverjük 2 ek. olajjal, kevés sóval és a sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 200 fokon 30 percig sütjük.
lépés
1 perc
Közben az uborkát almareszelőn lereszeljük, sózzuk, 10 perc után a levét kicsavatjuk, elkeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és belekeverjük az apróra vágott mentaleveleket.
lépés
1 perc
A húst serpenyőben vagy grillen többször átforgatva hirtelen kisütjük, és együtt tálaljuk a burgonyával, joghurtos salátával és a zöldségekkel.
Házi gyros tál szaftos csirkecombból, hűsítő joghurtos uborkasalátával

lépés 4

A csirkecombfilét kis kockákra vágjuk, 4 ek. olajjal és a fűszerkeverékkel elkeverjük, és 30 percig pihentetjük.

Házi gyros tál szaftos csirkecombból, hűsítő joghurtos uborkasalátával

lépés 4

A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, elkeverjük 2 ek. olajjal, kevés sóval és a sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 200 fokon 30 percig sütjük.

Házi gyros tál szaftos csirkecombból, hűsítő joghurtos uborkasalátával

lépés 4

Közben az uborkát almareszelőn lereszeljük, sózzuk, 10 perc után a levét kicsavatjuk, elkeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és belekeverjük az apróra vágott mentaleveleket.

Házi gyros tál szaftos csirkecombból, hűsítő joghurtos uborkasalátával

lépés 4

A húst serpenyőben vagy grillen többször átforgatva hirtelen kisütjük, és együtt tálaljuk a burgonyával, joghurtos salátával és a zöldségekkel.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév