Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Az olajat egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a Maggi Gyros alapot és simára keverjük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, alaposan összeforgatjuk és fél órát állni hagyjuk.
Az uborkát lereszeljük, sózzuk, majd 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután alaposan kinyomkodjuk, egy tálba tesszük és hozzáadjuk a fűszereket: a kaprot, a mentát és az oregánót. Hozzáreszeljük a fokhagymát, majd citromlével ízesítjük. Belekanalazzuk a görög joghurtot is és alaposan összekeverjük.
A bepácolt húst egy forró serpenyőben megpirítjuk.
A megsült húst tányérokra halmozzuk, majd egyenlően elosztjuk a felkockázott paradicsomot és feta sajtot is. Olajbogyóval és grillezett pitával tálaljuk.
Marika