Igazi görög ízek a tányéron! A friss citrom és a karakteres oregánó adja a lelkét ennek az ételnek, amit nyáron akár szabad tűzön, máskülönben grillserpenyőben vagy a sütőben is elkészíthetünk.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A citrom héját a fokhagymákkal együtt egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a sót, a borsot és az oregánót. Az egészet meglocsoljuk az olajjal és simára keverjük.
2. lépés
5 perc
A csirkemellet felaprítjuk és összeforgatjuk az előzőleg elkészített páccal.
3. lépés
2 perc
Az újhagymát nagyobb darabokra aprítjuk, a citromot felkarikázzuk.
4. lépés
18 perc
Felváltva nyársra tűzzük a csirkét, a citromkarikákat és az újhagymát, majd meggrillezzük.
5. lépés
5 perc
A rizottóhoz az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
6. lépés
1 perc
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
7. lépés
15 perc
Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, majd összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig.
8. lépés
5 perc
Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
9. lépés
4 perc
A kész rizottót a grillezett nyársakkal tálaljuk.
1. lépés
9
A citrom héját a fokhagymákkal együtt egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a sót, a borsot és az oregánót. Az egészet meglocsoljuk az olajjal és simára keverjük.
2. lépés
9
A csirkemellet felaprítjuk és összeforgatjuk az előzőleg elkészített páccal.
3. lépés
9
Az újhagymát nagyobb darabokra aprítjuk, a citromot felkarikázzuk.
4. lépés
9
Felváltva nyársra tűzzük a csirkét, a citromkarikákat és az újhagymát, majd meggrillezzük.
5. lépés
9
A rizottóhoz az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
6. lépés
9
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
7. lépés
9
Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, majd összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig.
8. lépés
9
Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.