Fűszeres tarjás szendvics
80perc
Közepes
Bár furcsán hangozhat, de a világban sokfelé az ebéd valamilyen szendviccsel egyenlő. Ettől azonban még lehet igazán tápláló és jóízű, hiszen egy jó szendvicsben a szokásos krumpli- vagy rizsköretet cseréljük kenyérfélére. Ha pedig nem sajnáljuk a jó alapanyagokat és a finom fűszerezést, semmivel sem marad el egy klasszikus, tányéron tálalt húsételtől.
1
tasak
60
dkg
sertés tarja
4
db
mini bagett
1
fej
lilahagyma
1
levél
saláta
5
ek
olaj
1
csipet
ízlés szerint só
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
660.48 kcal
Szénhidrát
62.24 g
Fehérje
38.7 g
Zsír
27.86 g
Telített zsírok
4.83 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
80 perc
1. lépés
30 perc
A tarját jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, az olajjal elkevert fűszerkeverékben fél órát állni hagyjuk.
2. lépés
1 perc
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
3. lépés
10 perc
A felforrósított serpenyőbe rakjuk a húst, közepesre vesszük a lángot és oldalankét 3-3 percig mozgatás nélkül pirítjuk. Ezután a serpenyőt a sütőbe toljuk és ott további 20 percig sütjük.
4. lépés
9 perc
Közben a hagymát vékonyra karikázzuk.
5. lépés
10 perc
Egy teflonserpenyőben egy evőkanál olajat forrósítunk, rádobjuk a hagymát, enyhén sózzuk, majd kevergetve, lassan megpirítjuk, amíg a tarja a sütőben sül.
6. lépés
10 perc
A húst, miután kivettük, néhány percre még alufóliába csomagoljuk.
7. lépés
10 perc
Keresztben szeleteljük, utána pedig a salátával és a hagymával a bagettekbe töltjük.
Hozzászólások 0