Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fűszeres sertésszűztekercs

0
45 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

70 dkg
sertésszűz
1 tasak
réteslap
1 kis
tojás
7 dkg
vaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
460.54 kcal
Fehérje
41 g
Szénhidrát
25.59 g
Telített zsírok
10.72 g
Zsír
20.63 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

45 perc
1. lépés
5 perc
Vegyük ki a húst a hűtőből legalább egy órával a feldolgozás előtt – ez fontos ahhoz, hogy megfelelően átsüljön – és töröljük szárazra. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
2. lépés
15 perc
Készítsük elő a réteslapokat: hármat-hármat vajazzunk meg 5 dkg vajjal, majd szórjuk meg a fűszerkeverék felével és helyezzük egymásra.
3. lépés
10 perc
A maradék 2 dkg vajat forrósítsuk meg és tapadásmentes serpenyőben oldalanként 2 perc alatt (összesen 8 perc) mozgatás nélkül pirítsuk rajta körbe a húst. Szórjuk meg a fűszerkeverék másik felével.
4. lépés
10 perc
A szűzpecsenyéket gyorsan tekerjük be a réteslapokba. A végét szaloncukorszerűen tekerjük meg, de kissé hagyjuk nyitva. Kenjük meg a felvert tojással.
5. lépés
5 perc
A tészta szélét alulra helyezve, sütőpapírral bélelt tepsiben 30 perc alatt süssük készre. Az első 10 percben tegyünk rá lazán alufóliát, így csak a sütés vége felé kezd el megpirulni a réteslap.
Fűszeres sertésszűztekercs

1. lépés 5

Vegyük ki a húst a hűtőből legalább egy órával a feldolgozás előtt – ez fontos ahhoz, hogy megfelelően átsüljön – és töröljük szárazra. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

Fűszeres sertésszűztekercs

2. lépés 5

Készítsük elő a réteslapokat: hármat-hármat vajazzunk meg 5 dkg vajjal, majd szórjuk meg a fűszerkeverék felével és helyezzük egymásra.

Fűszeres sertésszűztekercs

3. lépés 5

A maradék 2 dkg vajat forrósítsuk meg és tapadásmentes serpenyőben oldalanként 2 perc alatt (összesen 8 perc) mozgatás nélkül pirítsuk rajta körbe a húst. Szórjuk meg a fűszerkeverék másik felével.

Fűszeres sertésszűztekercs

4. lépés 5

A szűzpecsenyéket gyorsan tekerjük be a réteslapokba. A végét szaloncukorszerűen tekerjük meg, de kissé hagyjuk nyitva. Kenjük meg a felvert tojással.

Fűszeres sertésszűztekercs

5. lépés 5

A tészta szélét alulra helyezve, sütőpapírral bélelt tepsiben 30 perc alatt süssük készre. Az első 10 percben tegyünk rá lazán alufóliát, így csak a sütés vége felé kezd el megpirulni a réteslap.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév