Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

0
60 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 kg
zeller
3 dl
olaj
1 db
tojássárgája
0.5 tk
mustár
0.5 tk
porcukor
1 tk
citromlé
1 ek
kakukkfű
1 csipet
1 csipet
frissen őrölt bors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
798.76 kcal
Fehérje
4.8 g
Szénhidrát
26.86 g
Telített zsírok
8.27 g
Zsír
77.03 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
1 perc
A sütőt 200 fokra előmelegítjük – választhatunk légkeveréses funkciót is, ha rendelkezésre áll.
2. lépés
10 perc
A zellert meghámozzuk, hüvelykujjnyi hasábokra vágjuk és 1 dl olajba forgatjuk.
3. lépés
2 perc
A hasábokat sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen szétterítjük és megszórjuk a MAGGI Fokhagymás fűszerkeverékkel.
4. lépés
35 perc
35-40 percig sütjük, félidőnél kissé átforgatjuk.
5. lépés
5 perc
Közben elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját habverővel összekeverjük a cukorral, mustárral, borssal, majd intenzív keverés közben, vékony sugárban, lassan hozzácsorgatunk 1 dl olajat.  Hozzáadjuk a citromlevet és a finomra aprított kakukkfüvet is, majd lassan még egy 1 dl  olajat keverünk hozzá. Ízlés szerint tovább sózhatjuk.
6. lépés
7 perc
A megsült zellerhasábokat tányérra szedjük és a házi majonézzel tálaljuk
Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

1. lépés 6

A sütőt 200 fokra előmelegítjük – választhatunk légkeveréses funkciót is, ha rendelkezésre áll.

Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

2. lépés 6

A zellert meghámozzuk, hüvelykujjnyi hasábokra vágjuk és 1 dl olajba forgatjuk.

Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

3. lépés 6

A hasábokat sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen szétterítjük és megszórjuk a MAGGI Fokhagymás fűszerkeverékkel.

Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

4. lépés 6

35-40 percig sütjük, félidőnél kissé átforgatjuk.

Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

5. lépés 6

Közben elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját habverővel összekeverjük a cukorral, mustárral, borssal, majd intenzív keverés közben, vékony sugárban, lassan hozzácsorgatunk 1 dl olajat.  Hozzáadjuk a citromlevet és a finomra aprított kakukkfüvet is, majd lassan még egy 1 dl  olajat keverünk hozzá. Ízlés szerint tovább sózhatjuk.

Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

6. lépés 6

A megsült zellerhasábokat tányérra szedjük és a házi majonézzel tálaljuk

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév