Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

(0)
60 perc
Könnyű
A gumós zeller nemcsak leveszöldségként használható, remekül működük sütve is, akár köretnek, akár zöldségmártogatósnak. A sütés által jellegzetes íze édeskés, diós jellegű lesz, így jól kiegészíti a fokhagymás fűszerezés és a házi majonéz.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Fokhagymás fűszerkeverék
1  kg
zeller
3  dl
olaj
1  db
tojássárgája
0.5  tk
mustár
0.5  tk
porcukor
1  tk
citromlé
1  ek
kakukkfű
1  csipet
só
1  csipet
frissen őrölt bors
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
26.9 g
Energia
798.8 kcal
Zsír
77 g
Fehérje
4.8 g
Telített zsírok
8.3 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

60 perc
  • 1. lépés

    1 perc
    A sütőt 200 fokra előmelegítjük – választhatunk légkeveréses funkciót is, ha rendelkezésre áll.
  • 2. lépés

    10 perc
    A zellert meghámozzuk, hüvelykujjnyi hasábokra vágjuk és 1 dl olajba forgatjuk.
  • 3. lépés

    2 perc
    A hasábokat sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen szétterítjük és megszórjuk a fokhagymás fűszerkeverékkel.
  • 4. lépés

    35 perc
    35-40 percig sütjük, félidőnél kissé átforgatjuk.
  • 5. lépés

    5 perc
    Közben elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját habverővel összekeverjük a cukorral, mustárral, borssal, majd intenzív keverés közben, vékony sugárban, lassan hozzácsorgatunk 1 dl olajat.  Hozzáadjuk a citromlevet és a finomra aprított kakukkfüvet is, majd lassan még egy 1 dl  olajat keverünk hozzá. Ízlés szerint tovább sózhatjuk.
  • 6. lépés

    7 perc
    A megsült zellerhasábokat tányérra szedjük és a házi majonézzel tálaljuk
Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

1. lépés 6

A sütőt 200 fokra előmelegítjük – választhatunk légkeveréses funkciót is, ha rendelkezésre áll.

Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

2. lépés 6

A zellert meghámozzuk, hüvelykujjnyi hasábokra vágjuk és 1 dl olajba forgatjuk.

Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

3. lépés 6

A hasábokat sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen szétterítjük és megszórjuk a fokhagymás fűszerkeverékkel.

Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

4. lépés 6

35-40 percig sütjük, félidőnél kissé átforgatjuk.

Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

5. lépés 6

Közben elkészítjük a majonézt: a tojássárgáját habverővel összekeverjük a cukorral, mustárral, borssal, majd intenzív keverés közben, vékony sugárban, lassan hozzácsorgatunk 1 dl olajat.  Hozzáadjuk a citromlevet és a finomra aprított kakukkfüvet is, majd lassan még egy 1 dl  olajat keverünk hozzá. Ízlés szerint tovább sózhatjuk.

Fokhagymás zellerhasábok kakukkfüves házi majonézzel

6. lépés 6

A megsült zellerhasábokat tányérra szedjük és a házi majonézzel tálaljuk

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
11 + 7 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • baráti összejövetelek
  • Ebéd
  • európai
  • Főétel
  • könnyed fogás
  • mediterrán
  • Saláta
  • Új egészség
  • uzsonna
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Fokhagymás-lecsós csirke barnarizzsel

    Fokhagymás-lecsós csirke barnarizzsel

    30 perc Könnyű
  • Tőkehaltekercs zöldfűszeres-fokhagymás szószban

    Tőkehaltekercs zöldfűszeres-fokhagymás szószban

    30 perc Közepes
  • Fokhagymás libacomb birsalmával és dióval sütve

    Fokhagymás libacomb birsalmával és dióval sütve

    90 perc Közepes
  • Fokhagymás-bolognais vendégváró falatkák

    Fokhagymás-bolognais vendégváró falatkák

    20 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET