Csípős édesburgonya-sárgarépa krémleves
40perc
Könnyű
Az édesburgonya néhány éve már a legtöbb nagyobb élelmiszerüzletben elérhető: magas vitamin- és ásványianyag-tartalma, alacsony koleszterintartalma miatt érdemes beilleszteni az étrendünkbe. Sárgarépával párosítva kiváló krémlevest készíthetünk belőle, a csípős ízesítés pedig eredeti származási helyére, a trópusokra jellemző ízvilágot varázsol a tányérunkra.
1
csipet
só
3
dkg
vaj
30
dkg
sárgarépa
8
dl
víz
20
dkg
édesburgonya
1
db
Maggi Tyúkhúsleveskocka
1
tk
csilipehely
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
139.53 kcal
Szénhidrát
17.25 g
Fehérje
1.51 g
Zsír
7.67 g
Telített zsírok
4.67 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
40 perc
1. lépés
10 perc
A forró vajra dobjuk a felkarikázott zöldségeket, átkeverjük, sózzuk és lefedve 3-4 percig pároljuk.
2. lépés
20 perc
Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a MAGGI Tyúkhúsleveskockát, és az ízlés szerinti mennyiségű csilipelyhet, felforraljuk és a forrástól számított 10-12 percig főzzük.
3. lépés
5 perc
Kevés tejszínnel turmixoljuk, ízlés szerint még picit sózzuk.
4. lépés
5 perc
Pirított barnakenyér kockákkal és szezámmaggal szórva tálaljuk.
Hozzászólások 0