Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bolognai töltött Káposzta

0
45 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
3 adag
+

Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 g
40 g
zabpehely
5 db
kelkáposztalevél
1 g
feketebors
1 ek
paradicsompüré
400 g
darált marhahús
4 dl
forró víz
2 ek
étolaj
50 g
zeller
1 közepes
vöröshagyma
1 
fokhagyma

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
26.53 g
Zsír
51.12 g
Energia
668.41 kcal
Fehérje
25.49 g
Telített zsírok
16.91 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

45 perc
1. lépés
3 perc
Az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát.
2. lépés
4 perc
Átpirítjuk a reszelt zellert is, felöntjük 0,5 dl vízzel, hagyjuk, hogy egy picit megpuhuljon a zeller is, majd hagyjuk az egészet kihűlni.
3. lépés
2 perc
A darált húst összekeverjük a zabpehellyel, a kihűlt hagymás keverékkel, sóval, borssal és 0,5 dl vízzel.
4. lépés
4 perc
A káposzta leveleinek eltávolítjuk a torzsáit és félbe vágjuk, így 10 db tölthető levelet kapunk.
5. lépés
2 perc
Erősen sós vizet forralunk és 1-2 percig főzzük a leveleket, hogy megpuhuljanak annyira, hogy be lehessen tölteni.
6. lépés
5 perc
Megtöltjük a leveleket: 1-1 kupac húst halmozunk a tetejükre, oldalaikat behajtjuk, majd feltekerjük.
7. lépés
1 perc
Olajjal kikent tepsibe tesszük a töltött káposztákat.
8. lépés
4 perc
A Maggi alapot elkeverjük 3 dl vízzel, felforraljuk és a káposztákra öntjük.
9. lépés
20 perc
160-170 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Bolognai töltött Káposzta

1. lépés 9

Az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát.

Bolognai töltött Káposzta

2. lépés 9

Átpirítjuk a reszelt zellert is, felöntjük 0,5 dl vízzel, hagyjuk, hogy egy picit megpuhuljon a zeller is, majd hagyjuk az egészet kihűlni.

Bolognai töltött Káposzta

3. lépés 9

A darált húst összekeverjük a zabpehellyel, a kihűlt hagymás keverékkel, sóval, borssal és 0,5 dl vízzel.

Bolognai töltött Káposzta

4. lépés 9

A káposzta leveleinek eltávolítjuk a torzsáit és félbe vágjuk, így 10 db tölthető levelet kapunk.

Bolognai töltött Káposzta

5. lépés 9

Erősen sós vizet forralunk és 1-2 percig főzzük a leveleket, hogy megpuhuljanak annyira, hogy be lehessen tölteni.

Bolognai töltött Káposzta

6. lépés 9

Megtöltjük a leveleket: 1-1 kupac húst halmozunk a tetejükre, oldalaikat behajtjuk, majd feltekerjük.

Bolognai töltött Káposzta

7. lépés 9

Olajjal kikent tepsibe tesszük a töltött káposztákat.

Bolognai töltött Káposzta

8. lépés 9

A Maggi alapot elkeverjük 3 dl vízzel, felforraljuk és a káposztákra öntjük.

Bolognai töltött Káposzta

9. lépés 9

160-170 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév