Bolognai leveles papucs
45perc
Közepes
A magyar gyerekek szívében a bolognai spagetti legalább olyan előkelő helyet foglal el, mint a palacsinta vagy a rántott hús. Most próbáljuk ki a MAGGI csak természetes anyagokból, minden tartósítószer nélkül készült gyors bolognai spagetti alapját leveles tésztával: nemcsak ebédre, hanem uzsonnára vagy akár langyosan tízóraira is hatalmas sikere lesz majd az olaszos-ropogós falatoknak.
1 tasak
1 kis
tojás
3 ek
olaj
5 g
sajt
1 tasak
leveles tészta
3 dl
víz
30 dkg
darált pulykahús
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
832.44 kcal
Szénhidrát
48.95 g
Fehérje
29.51 g
Zsír
57.58 g
Telített zsírok
12.59 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
45 perc
1. lépés
10 perc
A húst a megforrósított olajon kevergetve fehérre pirítjuk, hozzáadjuk a 3 dl vízzel elkevert MAGGI Bolognai spagetti alapot és 8-10 perc alatt készre főzzük.
2. lépés
5 perc
A leveles tésztát kigöngyölítjük és 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk.
3. lépés
3 perc
A négyzetek oldalánál a tésztát a két szemben lévő saroktól indítva 1-1 cm szélesen bemetsszük, hideg vízzel megkenjük a széleket.
4. lépés
4 perc
Az egyik sarokból az így kapott egy centi csíkot a másik átlós sarokhoz hajtjuk (de nem rá, hanem csak mellé), majd ezen áthajtjuk az ebben a sarokban bemetszett tésztacsíkot a szemben lévő sarokba.
5. lépés
8 perc
A papucsok közepére elosztjuk a bolognai mártást, a papucsok széleit picit megnyomkodjuk, hogy összetapadjanak a tésztarétegek, és megkenjük a felvert tojással.
6. lépés
15 perc
200 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, ízlés szerint reszelt sajttal megszórva tálaljuk
Hozzászólások 0