Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bolognai húsos pite

0
60 perc
Közepes

Hozzávalók

-
5 adag
+

Ezt az ételt 5 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

2 tk
0.5 dl
tejszín
1 db
tojás
40 dkg
darált marhahús
25 dkg
liszt
2 ek
olaj
12 dkg
vaj
12 dkg
krémsajt

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
841.66 kcal
Fehérje
22.33 g
Szénhidrát
44.71 g
Telített zsírok
31.76 g
Zsír
63.07 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
10 perc
A vajat, tejszínt és a krémsajtot villával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, gyorsan egyneművé gyúrjuk.
2. lépés
5 perc
A tésztát kétfelé osztjuk, koronggá lapítjuk, folpackban 30 percig hűtőben pihentetjük.
3. lépés
10 perc
Addig a húst serpenyőben forró olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a szószt, összeforraljuk, kissé besűrítjük, hűlni hagyjuk.
4. lépés
5 perc
A tésztakorongokat enyhén lisztezett munkalapon vékonyra, kb. 30x30-as téglalappá nyújtjuk.
5. lépés
8 perc
7-8 cm-es nagyméretű köröket szaggatunk (a tésztamaradékot újra összegyúrva) és a körök felének közepére egy nagyobb teáskanálnyi húsos ragut halmozunk.
6. lépés
2 perc
A tojást feltörjük, de még ne verjük fel: a fehérjével kenjük meg a tésztakörök széleit.
7. lépés
20 perc
A tésztakörök másik felével borítsuk be a húsos darabokat, a széleket körben az ujjunkkal nyomkodjuk le. Verjük fel a tojást, kenjük meg a pitéket és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Bolognai húsos pite

1. lépés 7

A vajat, tejszínt és a krémsajtot villával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, gyorsan egyneművé gyúrjuk.

Bolognai húsos pite

2. lépés 7

A tésztát kétfelé osztjuk, koronggá lapítjuk, folpackban 30 percig hűtőben pihentetjük.

Bolognai húsos pite

3. lépés 7

Addig a húst serpenyőben forró olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a szószt, összeforraljuk, kissé besűrítjük, hűlni hagyjuk.

Bolognai húsos pite

4. lépés 7

A tésztakorongokat enyhén lisztezett munkalapon vékonyra, kb. 30x30-as téglalappá nyújtjuk.

Bolognai húsos pite

5. lépés 7

7-8 cm-es nagyméretű köröket szaggatunk (a tésztamaradékot újra összegyúrva) és a körök felének közepére egy nagyobb teáskanálnyi húsos ragut halmozunk.

Bolognai húsos pite

6. lépés 7

A tojást feltörjük, de még ne verjük fel: a fehérjével kenjük meg a tésztakörök széleit.

Bolognai húsos pite

7. lépés 7

A tésztakörök másik felével borítsuk be a húsos darabokat, a széleket körben az ujjunkkal nyomkodjuk le. Verjük fel a tojást, kenjük meg a pitéket és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév