Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i grzybami
Húsos rakott burgonya gombával
52 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
59 51g / 59%
25 47.9g / 25%
16 33g / 16%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Húsos rakott burgonya gombával

(0)
52 perc
Könnyű
A megszokott, hagyományos ételeket izgalmasan elkészíteni nem nagy tudomány. A titok nyitja a Maggi Fűszeres tepsis burgonya alap, melyet kiegészíthetsz egy kis gombával (pl. csiperkével, vargányával vagy rókagombával évszaktól függően), reszelt sajttal és kedvenc fűszernövényeiddel. Frissen, melegen tálalva a legjobb!

Hozzávalók

3

Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
MAGGI Fűszeres Tepsis Burgonya alap
10  dl
tejszín
450  g
sütnivaló burgonya
190  g
Marhahús, őrölt, 93% sovány hús / 7% zsír, nyers
150  g
gomba
1  fej
vöröshagyma
2  ek
olaj
35  g
edámi sajt
2  g
2  g
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
47.93 g
Energia
771.28 kcal
Zsír
51.01 g
Fehérje
33.03 g
Telített zsírok
30.86 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

52 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    A Maggi Fűszeres tepsis burgonya alapot 200 ml hideg vízzel és 100 ml tejszínnel alaposan elkeverjük.
  • 2. lépés

    8 perc
    A burgonyát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
  • 3. lépés

    5 perc
    A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
  • 4. lépés

    3 perc
    A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és 2 evőkanál olajon megpirítjuk.
  • 5. lépés

    1 perc
    Hozzáadjuk a darált húst és a gombát.
  • 6. lépés

    5 perc
    Sózzuk, borsozzuk. 5 percig pirítjuk.
  • 7. lépés

    3 perc
    Kenjük ki a tepsit a maradék olajjal, és rendezzük el egy rétegben a burgonyát, szedjük rá a húst és a gombás keveréket. Rétegezzük, amíg elfogynak az alapanyagok.
  • 8. lépés

    2 perc
    Öntsük rá az elkészített Maggi alapot, majd szórjuk meg az egészet reszelt sajttal.
  • 9. lépés

    20 perc
    180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 20 percig sütjük. Köret nélkül tálalhatjuk.
Húsos rakott burgonya gombával

1. lépés 9

A Maggi Fűszeres tepsis burgonya alapot 200 ml hideg vízzel és 100 ml tejszínnel alaposan elkeverjük.

Húsos rakott burgonya gombával

2. lépés 9

A burgonyát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.

Húsos rakott burgonya gombával

3. lépés 9

A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.

Húsos rakott burgonya gombával

4. lépés 9

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és 2 evőkanál olajon megpirítjuk.

Húsos rakott burgonya gombával

5. lépés 9

Hozzáadjuk a darált húst és a gombát.

Húsos rakott burgonya gombával

6. lépés 9

Sózzuk, borsozzuk. 5 percig pirítjuk.

Húsos rakott burgonya gombával

7. lépés 9

Kenjük ki a tepsit a maradék olajjal, és rendezzük el egy rétegben a burgonyát, szedjük rá a húst és a gombás keveréket. Rétegezzük, amíg elfogynak az alapanyagok.

Húsos rakott burgonya gombával

8. lépés 9

Öntsük rá az elkészített Maggi alapot, majd szórjuk meg az egészet reszelt sajttal.

Húsos rakott burgonya gombával

9. lépés 9

180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 20 percig sütjük. Köret nélkül tálalhatjuk.

Recept letöltése