Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Bolognai húsos pite
60 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
68 63g / 68%
22 44.7g / 22%
10 22.3g / 10%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Bolognai húsos pite

(0)
60 perc
Közepes
Kevés kényeztetőbb sós falat van, mint egy langyos, fűszeres hússal töltött, omlós pite. Nemcsak vacsora lehet; szuper sörkorcsolya vendégváráskor is. Emellett készen hűtőben tárolható és jól újramelegíthető – bár nem valószínű, hogy maradna belőle reggelire!

Hozzávalók

5 adag

Ezt az ételt 5 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  tk
0.5  dl
tejszín
1  db
tojás
40  dkg
darált marhahús
25  dkg
liszt
2  ek
olaj
12  dkg
vaj
12  dkg
krémsajt
1  üveg
Maggi Klasszikus bolognai szósz

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
44.71 g
Energia
841.66 kcal
Zsír
63.07 g
Fehérje
22.33 g
Telített zsírok
31.76 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

60 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    A vajat, tejszínt és a krémsajtot villával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, gyorsan egyneművé gyúrjuk.
  • 2. lépés

    5 perc
    A tésztát kétfelé osztjuk, koronggá lapítjuk, folpackban 30 percig hűtőben pihentetjük.
  • 3. lépés

    10 perc
    Addig a húst serpenyőben forró olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a szószt, összeforraljuk, kissé besűrítjük, hűlni hagyjuk.
  • 4. lépés

    5 perc
    A tésztakorongokat enyhén lisztezett munkalapon vékonyra, kb. 30x30-as téglalappá nyújtjuk.
  • 5. lépés

    8 perc
    7-8 cm-es nagyméretű köröket szaggatunk (a tésztamaradékot újra összegyúrva) és a körök felének közepére egy nagyobb teáskanálnyi húsos ragut halmozunk.
  • 6. lépés

    2 perc
    A tojást feltörjük, de még ne verjük fel: a fehérjével kenjük meg a tésztakörök széleit.
  • 7. lépés

    20 perc
    A tésztakörök másik felével borítsuk be a húsos darabokat, a széleket körben az ujjunkkal nyomkodjuk le. Verjük fel a tojást, kenjük meg a pitéket és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Bolognai húsos pite

1. lépés 7

A vajat, tejszínt és a krémsajtot villával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, gyorsan egyneművé gyúrjuk.

Bolognai húsos pite

2. lépés 7

A tésztát kétfelé osztjuk, koronggá lapítjuk, folpackban 30 percig hűtőben pihentetjük.

Bolognai húsos pite

3. lépés 7

Addig a húst serpenyőben forró olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a szószt, összeforraljuk, kissé besűrítjük, hűlni hagyjuk.

Bolognai húsos pite

4. lépés 7

A tésztakorongokat enyhén lisztezett munkalapon vékonyra, kb. 30x30-as téglalappá nyújtjuk.

Bolognai húsos pite

5. lépés 7

7-8 cm-es nagyméretű köröket szaggatunk (a tésztamaradékot újra összegyúrva) és a körök felének közepére egy nagyobb teáskanálnyi húsos ragut halmozunk.

Bolognai húsos pite

6. lépés 7

A tojást feltörjük, de még ne verjük fel: a fehérjével kenjük meg a tésztakörök széleit.

Bolognai húsos pite

7. lépés 7

A tésztakörök másik felével borítsuk be a húsos darabokat, a széleket körben az ujjunkkal nyomkodjuk le. Verjük fel a tojást, kenjük meg a pitéket és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Recept letöltése