Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Bolognai húsos pite

Bolognai húsos pite

(0)
60 perc
Közepes
Kevés kényeztetőbb sós falat van, mint egy langyos, fűszeres hússal töltött, omlós pite. Nemcsak vacsora lehet; szuper sörkorcsolya vendégváráskor is. Emellett készen hűtőben tárolható és jól újramelegíthető – bár nem valószínű, hogy maradna belőle reggelire!

Hozzávalók

5 adag

Ezt az ételt 5 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  tk
só
0.5  dl
tejszín
1  db
tojás
40  dkg
darált marhahús
25  dkg
liszt
2  ek
olaj
12  dkg
vaj
12  dkg
krémsajt
1  üveg
Maggi Klasszikus bolognai szósz
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
44.7 g
Energia
841.7 kcal
Zsír
63.1 g
Fehérje
22.3 g
Telített zsírok
31.8 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

60 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    A vajat, tejszínt és a krémsajtot villával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, gyorsan egyneművé gyúrjuk.
  • 2. lépés

    5 perc
    A tésztát kétfelé osztjuk, koronggá lapítjuk, folpackban 30 percig hűtőben pihentetjük.
  • 3. lépés

    10 perc
    Addig a húst serpenyőben forró olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a szószt, összeforraljuk, kissé besűrítjük, hűlni hagyjuk.
  • 4. lépés

    5 perc
    A tésztakorongokat enyhén lisztezett munkalapon vékonyra, kb. 30x30-as téglalappá nyújtjuk.
  • 5. lépés

    8 perc
    7-8 cm-es nagyméretű köröket szaggatunk (a tésztamaradékot újra összegyúrva) és a körök felének közepére egy nagyobb teáskanálnyi húsos ragut halmozunk.
  • 6. lépés

    2 perc
    A tojást feltörjük, de még ne verjük fel: a fehérjével kenjük meg a tésztakörök széleit.
  • 7. lépés

    20 perc
    A tésztakörök másik felével borítsuk be a húsos darabokat, a széleket körben az ujjunkkal nyomkodjuk le. Verjük fel a tojást, kenjük meg a pitéket és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Bolognai húsos pite

1. lépés 7

A vajat, tejszínt és a krémsajtot villával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, gyorsan egyneművé gyúrjuk.

Bolognai húsos pite

2. lépés 7

A tésztát kétfelé osztjuk, koronggá lapítjuk, folpackban 30 percig hűtőben pihentetjük.

Bolognai húsos pite

3. lépés 7

Addig a húst serpenyőben forró olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a szószt, összeforraljuk, kissé besűrítjük, hűlni hagyjuk.

Bolognai húsos pite

4. lépés 7

A tésztakorongokat enyhén lisztezett munkalapon vékonyra, kb. 30x30-as téglalappá nyújtjuk.

Bolognai húsos pite

5. lépés 7

7-8 cm-es nagyméretű köröket szaggatunk (a tésztamaradékot újra összegyúrva) és a körök felének közepére egy nagyobb teáskanálnyi húsos ragut halmozunk.

Bolognai húsos pite

6. lépés 7

A tojást feltörjük, de még ne verjük fel: a fehérjével kenjük meg a tésztakörök széleit.

Bolognai húsos pite

7. lépés 7

A tésztakörök másik felével borítsuk be a húsos darabokat, a széleket körben az ujjunkkal nyomkodjuk le. Verjük fel a tojást, kenjük meg a pitéket és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
6 + 8 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A serpenyőből
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • Brunch
  • Ebéd
  • európai
  • Felső étel
  • Főétel
  • Hétköznap
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Marhahús
  • olasz
  • Reggeli
  • Sós pite / tészta
  • Sütés

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Házi pizza bolognai alappal

    Házi pizza bolognai alappal

    176 perc Könnyű
  • Húsgombócok bolognai szószban sütve

    Húsgombócok bolognai szószban sütve

    40 perc Közepes
  • Húsimádó bolognai pizza

    Húsimádó bolognai pizza

    90 perc Közepes
  • Bolognai leveles papucs

    Bolognai leveles papucs

    45 perc Közepes

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET