Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Sütőtökből is lehet varázsolni!

Sütőtökből is lehet varázsolni!

Tippek sütőtökhöz és ízletes sütőtökös ételek az őszi szezonra

Kezdjük egy sütőtök kisokossal, hiszen a sütőtök önmagában, sütőben elkészítve is remek csemege! 

Hogyan kell sütőtököt sütni? 

Vágd félbe a sütőtököt, távolítsd el a magokat és a rostokat, majd helyezd a félbevágott részeket egy sütőpapírral borított tepsire. Sütés előtt olívaolajjal is meglocsolhatod a felületét. Süsd előmelegített 180-200°C-os sütőben 45-60 percig, amíg meg nem puhul. Egy villa vagy kés segítségével szúrj bele a sütőtök húsába. Ha könnyen áthatol rajta, és a belső része puha, akkor a sütőtök elkészült. 

Mennyi ideig tárolható a sütőtök? 

A friss, egész sütőtök hűvös, száraz helyen akár 2-3 hónapig is eltartható. A felvágott sütőtök hűtőben, jól záródó edényben 3-5 napig tárolható. 

Hogyan lehet felhasználni a sütőtök magjait? 

A sütőtök magjait ne dobd ki! A magokat megtisztíthatod, majd kevés olajjal és sóval meghintve pirítsd 150-160°C-on 20-30 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.  

Fűszerezz bátran! 

Érdemes a sütőtököt fűszerezni, például sóval, borssal vagy akár kevés mézzel is ízesítheted sütés előtt. Egész szezonban élvezhetitek ezt a remek alapanyagot változatosan fűszerezve. 

Milyen fűszerek illenek még hozzá? 

Fahéj: Klasszikus édes fűszer, amely kiemeli a sütőtök természetes édességét, különösen desszertekhez és édesített sütőtök ételekhez. 

Szerecsendió: Gazdag, meleg ízvilága miatt remek kiegészítője a sütőtöknek, különösen, ha krémes levesekben vagy pürékben használod. 

Gyömbér: Friss vagy őrölt formában is nagyszerű, mert enyhe csípősségével izgalmassá teszi a sütőtök édes ízét. 

Szegfűszeg: Intenzív, édes-fűszeres íze tökéletesen illik az őszi sütőtökös ételekhez, különösen pitékhez és süteményekhez. 

Kakukkfű: Sós ételekhez, például sütőtökös köretekhez vagy salátákhoz nagyszerű választás. A frissessége jól ellensúlyozza a sütőtök édességét. 

Fokhagyma: Sütőtök krémlevesekben vagy sós ételekben a fokhagyma jól kiegészíti a sütőtök lágyabb ízét. 

Chili vagy cayenne bors: Ha egy kis pikánsságot szeretnél adni a sütőtöknek, a chili tökéletes választás. A csípősség jól harmonizál a sütőtök édességével. 

Kömény: Sós, fűszeres ételekben, például sütőtök curryben vagy sós pürékben remekül működik. 

Jöjjenek a remek MAGGI receptek sütőtökhöz 

A krémleveseket még ízletesebbé teheted pár trükkel. Pirítsd meg a sütőtököt főzés előtt! A sütőtököt vágd fel és süsd meg a sütőben 180-200°C-on, mielőtt levesbe tennéd. A sütés során karamellizálódnak a természetes cukrok, ami mélyebb, édesebb ízt ad a levesnek.  

Ha szeretnél sűrűbb levest, adj hozzá egy-két darab krumplit vagy sárgarépát. A főzés után ezek könnyen pürésíthetők, és természetesen sűrítik a levest anélkül, hogy túl sok tejszínt vagy tejfölt kellene hozzáadnod. Extra tippként egy kis kókusztej a végén még krémesebbé teheti a levesed. 

Sütőtök krémleves gorgonzolával

A pikáns, erős ízű gorgonzola remekül illik a sütőtök krémességéhez. Próbáld ki ezt a kombinációt mindenképp! 

Sütőtök krémleves gorgonzolával

Sütőtök krémleves gorgonzolával

Sütőtök krémleves gorgonzolával
Megnézem

A sütőtök nem csak levesekhez kiváló alapanyag. Készíthetsz belőle tésztaszószt, pizza feltétet, humuszt, rizottót, de felhasználhatod süteményekhez is bátran. Kedvcsinálónak íme egy finom rakott sütőtök recept, amely egyszerűen elkészíthető és tökéletes az őszi-téli időszakra. 

Tepsis sütőtök és krumpli

Őszi rakott krumpli, amit a csirkemell tesz még laktatóbbá. Használhatsz hozzá vegyesen hagyományos burgonyát vagy édesburgonyát is. 

Tepsis sütőtök és krumpli

Tepsis sütőtök és krumpli

Tepsis sütőtök és krumpli
Megnézem

További receptek, amiket gazdagíthatsz sütőtökkel, ha már eljött a szezonja

Csirkés rakott karfiol

Csirkés rakott karfiol

50 perc Könnyű
Burgonyás rakott cukkini

Burgonyás rakott cukkini

56 perc Könnyű
Sárgarépás, tejszínes csirkeragu

Sárgarépás, tejszínes csirkeragu

40 perc Könnyű
Tejszínes zöldségragu csirkemellel

Tejszínes zöldségragu csirkemellel

22 perc Könnyű
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET