Az ár és az elkészítési idő olyan szempontok, amelyek egy étkezést igazi telitalálattá varázsolnak.
A pénztárca kímélő finomságok hallatán, rögtön az alapanyagok ára jut eszünkbe. Ez a szempont valóban nem elhanyagolható, hiszen egy-egy különleges hozzávaló, bizony gyorsan feltornássza a bevásárlás összegét. Azonban nem csak az alapanyagok kiválasztásánál érdemes odafigyelnünk.
Spórolhatsz, ha
- egyszerre készül el minden, vagyis rakott, tepsis vagy serpenyős egytálételeket készítesz,
- nem feledkezel meg a laktató levesekről,
- olyat főzöl, amiből egyszerre sokat tudsz készíteni, így marad másnapra, akár magaddal viheted ebédre, csomagolhatsz belőle az egész családnak,
- figyelsz a szezonálisan elérhető, hazai zöldségek, gyümölcsök beszerzésére. Az egészségtudatos táplálkozás része a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, és nem mindegy mit, mikor vásárolsz.
- Vannak alapanyagok, melyeket variálhatsz még a jól bevált receptekben is a szezonalitást figyelembe véve.
- Vannak olyan alapanyagok, amiket könnyebb tárolni, így jól ki tudod használni az akciókat. Ilyenek lehetnek a száraztészták, hüvelyesek, fűszerek, félkész, szárított termékek. Attól függően, hogy mennyi helyed van, érdemes a tárolási kapacitást okosan kihasználni.
Olyan recepteket válogattunk most össze, ahol könnyen hozzáférhető, vagy könnyen helyettesíthető hozzávalókat használtunk fel, és még gyorsan el is készülnek.