Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Szabolcsi savanyúkáposzta leves
120 min
Nehéz
recipe hozzáadása
Vissza
44 20.5g / 44%
24 25.7g / 24%
32 34.6g / 32%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

(0)
120 perc
Nehéz
A savanyú káposzta a téli időszak természetes immunerősítője, akár nyersen fogyasztva, akár tartalmas receptekbe foglalva.

Hozzávalók

6 adag

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  fej
vöröshagyma
50  dkg
bab
2  ek
liszt
1  kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
70  g
fokhagyma
1  tk
borsikafű
80  dkg
csülök
3  db
babérlevél
1  dl
tej
3  ek
étolaj
2  dl
tejföl
50  dkg
savanyúkáposzta
1  csipet
feketebors
5  g
fűszerpaprika

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
25.71 g
Energia
426.42 kcal
Zsír
20.58 g
Fehérje
34.67 g
Telített zsírok
9.84 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

120 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    A babot és a füstölt csülköt éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd másnap az áztatóvizet leöntjük róla.
  • 2. lépés

    45 perc
    Két liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a babérleveleket és a borsikafüvet.
  • 3. lépés

    10 perc
    Nagyjából 45 perc elteltével kivesszük a csülköt, kicsontozzuk, leválasztjuk a bőrét, majd a húst összedaraboljuk.
  • 4. lépés

    20 perc
    A csontot és a húst visszatesszük a levesbe, majd főzzük, amíg a bab meg nem puhul.
  • 5. lépés

    15 perc
    Ha a bab már puha, akkor az olajon aranybarnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, rövid ideig pirítjuk, majd levesszük a hőforrásról. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és az Ízvarázst is. Egy-két evőkanál levessel is kikeverjük, majd a leveshez adjuk.
  • 6. lépés

    15 perc
    Kinyomkodjuk a káposztát (a levét félretesszük), a leveshez adjuk, majd 10-15 perc alatt készre főzzük, hogy a káposzta még ropogós maradjon.
  • 7. lépés

    5 perc
    A levest ízlés szerint borsozzuk, ha netán szükséges, sózzuk és a savanyúságot a félretett káposztalével szabályozhatjuk.
Szabolcsi savanyúkáposzta leves

1. lépés 7

A babot és a füstölt csülköt éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd másnap az áztatóvizet leöntjük róla.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

2. lépés 7

Két liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a babérleveleket és a borsikafüvet.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

3. lépés 7

Nagyjából 45 perc elteltével kivesszük a csülköt, kicsontozzuk, leválasztjuk a bőrét, majd a húst összedaraboljuk.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

4. lépés 7

A csontot és a húst visszatesszük a levesbe, majd főzzük, amíg a bab meg nem puhul.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

5. lépés 7

Ha a bab már puha, akkor az olajon aranybarnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, rövid ideig pirítjuk, majd levesszük a hőforrásról. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és az Ízvarázst is. Egy-két evőkanál levessel is kikeverjük, majd a leveshez adjuk.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

6. lépés 7

Kinyomkodjuk a káposztát (a levét félretesszük), a leveshez adjuk, majd 10-15 perc alatt készre főzzük, hogy a káposzta még ropogós maradjon.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

7. lépés 7

A levest ízlés szerint borsozzuk, ha netán szükséges, sózzuk és a savanyúságot a félretett káposztalével szabályozhatjuk.

Recept letöltése