Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal

Itt a friss spenótos, zöldborsós és spárgás receptek ideje

Főzzünk szezonális alapanyagokból!

Most kell összebarátkozni a spenóttal

Használd ki, hogy most kapható frissen a spenót. Sokféleképpen elkészítheted, érdemes több receptet kipróbálnod. Tésztákban, salátákban, ragukban vagy rakott ételekben is ízletes lesz. Friss spenóttal főzve megmarad a zöldség ropogós, friss állaga, rugaszkodj el most a klasszikus spenótfőzeléktől.  

Spenótos recept csirkéhez

Húsok mellé remekül illik a spenót, feldobhatod vele a köretet!
Megnézem

Hogyan vásárolj friss spenótot?

Ha intenzívebb ízű spenótra vágysz, akkor keresd a sötétebb, fodrosabb levelűt a piacon vagy a zöldségesnél. Ha sima levelűt találsz, akkor lágyabb, kevésbé karakteres ízt várhatsz majd tőle. Ha elvesztették a levelek a fényüket vagy foltosak, akkor már ne vedd meg. Hűtőszekrényben, mosás nélkül legfeljebb 4-5 napig áll el a frissen vásárolt spenót. Ha gyors recepteket keresel a hűtőben várakozó spenóthoz, akkor próbáld ki felfújtunkat vagy sós palacsintánkat.

Spenótos fetás felfújt

Felfújtat készíteni nem ördöngösség! Ezzel a recepttel mindenkit ráveszel a spenót, hogy kóstolja meg a spenótot.
Megnézem

Spenótos, fetás palacsinta

Süss több palacsintát egyszerre, és próbáld ki ezt a sós variációt spenóttal, nem bánod meg!
Megnézem

A spenóttól nem leszel egyszerre Popeye, de ásványi anyag és vitamin tartalma miatt érdemes beépítened étrendbe. Ehhez válogass további spenótos receptjeink közül!

Spenótos finomságok

Rakott cukkini spenóttal és brokkolival

Rakott cukkini spenóttal és brokkolival

85 perc Könnyű
Bolognai ricottás-spenótos canelloni

Bolognai ricottás-spenótos canelloni

45 perc Könnyű
Csirkés, spenótos, tojásos rakott tészta

Csirkés, spenótos, tojásos rakott tészta

45 perc Könnyű
Rigatoni szalonnával és spenóttal

Rigatoni szalonnával és spenóttal

25 perc Könnyű

Pirgálj borsót!

A friss zöldborsót különleges édes íze és ropogós textúrája igazi ínyencséggé teszi. Nem érdemes hosszan főzni, mert a borsószemek először megpuhulnak, de hamar újra keményedni kezdenek.

Ha zöldborsót vásárolsz frissen, a kemény, élénkzöld héjú borsót válaszd. Ha a zöldborsó héja foltos vagy nyálkás, ne vedd meg. Érdemes minél hamarabb felhasználni, mert tárolás közben veszít a jellegzetes édeskés ízéből. Mosás nélkül, hűtőben 1-2 napig eltartható, a legjobb, ha ilyenkor papírzacskóba teszed.

Zöldborsós receptek tavaszi hangulathoz

Krémes sajtszószos zöldborsós máj bulgurral

Krémes sajtszószos zöldborsós máj bulgurral

45 perc Könnyű
Zöldborsós csirkés falatok

Zöldborsós csirkés falatok

40 perc Közepes
Teljes kiőrlésű tészta zöldborsóval, carbonara szósszal

Teljes kiőrlésű tészta zöldborsóval, carbonara szósszal

29 perc Könnyű
Csirkeragu leves zöldborsóval

Csirkeragu leves zöldborsóval

45 perc Közepes

Spárga? Te se hagyd ki májusban!

A spárgát frissen csak pár hétig élvezheted. Attól függetlenül, hogy zöld vagy fehér spárgát választasz, lényeges, hogy csak friss, kiváló minőségű zöldséget vegyél. Ellenkező esetben az étel kellemetlen állagú és rágós lesz. Az ideális spárga fényes és roppanós. A kókadt, száraz darabokat nem érdemes felhasználni.

Akkor jársz a legjobban, ha a vásárlás napján elkészíted, de nedves ruhába csavarva 1-2 napig eláll a hűtődben.

Miután megmostad a spárgát, távolítsd el a szár alját. Egyszerűen hajlítsd meg a szárat, és a fás rész magától eltörik. A letört részt kidobhatod. A zöld spárgát nem kell hámozni, de a fehér szárát (a fej kivételével) késsel vagy krumplihámozóval hámozd meg.

Sajtos rakott spárga

Készítsd el ezt a gyors, rakott ételt Maggi alapunkkal, hogy igazán krémes és sajtos legyen!
Megnézem

Saksuka spárgával

Akár laktató reggelinek, akár főétkezésre kitűnő választás a saksuka. Tálald friss, teljes kiőrlésű pékáruval!
Megnézem

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET