Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal

Használd ki a nyári hangulatot, főzz bográcsban

Szabad tűzön, bográcsban készítve igazán különlegesek lesznek a hazai konyha olyan klasszikusai, mint a lecsó vagy a pörkölt.

Bográcsban főzni a konyhaművészet és a társasági élmények összefonódását jelenti, ahol az étel elkészítése maga is egy izgalmas kaland. A bográcsos főzés során az együtt töltött idő az étel részévé válik. Jó példa erre az, hogy az egyszerű ételek is, mint a lecsó vagy a paprikás krumpli, mennyivel izgalmasabb lesz, ha együtt, tűzön főzitek meg.

Tippjeinkkel megkönnyítjük az előkészületeket és a főzőcskézést:

  • Alapanyagok előkészítése: Mindig készítsd elő az alapanyagokat, mielőtt elkezdenél bográcsban főzni. Vágd fel a zöldségeket, darabold fel a húsokat és készíts elő minden szükséges fűszert. Ez segít a zavartalan főzésben.
  • Hús előkészítése és főzése: A pörkölt alapja a jó minőségű hús. Válassz olyan húst (marha, sertés vagy bárány), amelyik jó arányban tartalmaz zsírt és izmot. Vágd kisebb darabokra, és szárítsd meg egy kicsit papírtörlővel, hogy a hús felülete karamellizálódjon, amikor a hagymás, paprikás alaphoz adod. Egy elősütés (bográcsozás előtt való kisütés) is javíthatja az ízeket és textúrát.
  • Megfelelő hőmérséklet és időzítés: A bográcsos főzés során fontos az időzítés és a hőmérséklet megfelelő kezelése. Az alapanyagokat ne főzd túl magas hőmérsékleten, és ne siettesd a folyamatot. A lassú, hosszabb főzés gazdagabb ízeket és szaftosabb textúrát eredményez, emellett elkerülöd vele, hogy leégjen az étel alja. Figyelj a tűzre, az a jó, ha a lángok nem nyaldossák a bogrács alját. Ennek a beállításához használhatod a láncot is, amin a bogrács lóg, állítsd be úgy a magasságot, hogy rotyogjon az étel, de ne érjen a lángokhoz a bogrács alja.
  • Keverj és figyelj: A bográcsban főzés során fontos rendszeresen megkeverni az ételt, hogy az egyenletesen főjön, és ne ragadjon le az edény aljára. Receptenként változhat ennek a módszere, pörkölteket keverj bátran fakanállal, de halászlevet a bogrács forgatásával keverj össze, hogy a benne lévő hal húsa ne essen szét.
  • Maradjon az étel szaftos: Mindig figyelj arra, hogy az étel ne száradjon ki, és legyen elegendő folyadék a bográcsban. Szükség lehet időnként folyadék hozzáadására, hogy az étel ne égjen oda vagy ne párologjon el az összes szaft.
  • Fűszerezés és ízek: Használj különböző fűszereket és ízesítőket az étel ízének gazdagításához. Kísérletezz a fűszerekkel, hogy megtaláld azokat, amelyek a legjobban illenek az adott ételhez.

Itt van pár szuper recept bográcsozáshoz!

Bográcsos bab

Bográcsos bab

45 perc Könnyű
Babgulyás bográcsban

Babgulyás bográcsban

145 perc Közepes
Krumplileves bográcsban

Krumplileves bográcsban

32 perc Közepes

Ne feledd, bográcsban főzni több mint egy egyszerű kulináris tevékenység – ez egy élmény, amely összeköti az embereket és megeleveníti a hagyományokat. Ez a jól bevált módszer, ahol tűz felett és szabad ég alatt készülnek az ételek, különleges, természetes ízvilággal jutalmaz meg. A bográcsos főzés remek lehetőség, hogy közösen készítsetek valami finomat.

Bográcsozáshoz ajánljuk

Maggi Magyaros Halászlékocka

Maggi Magyaros Halászlékocka

Maggi Magyaros Gulyásleveskocka

Maggi Magyaros Gulyásleveskocka

Maggi Magyaros Pörköltszaftkocka

Maggi Magyaros Pörköltszaftkocka

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET