Ősszel a meleg leves igazi lélekmelengető étel, ami tökéletesen illik a hűvös napokhoz. Amikor odakint fúj a szél és hullanak a levelek, egy tál gőzölgő leves otthonos hangulatot nyújt az egész családnak. A gyerekeknek is különösen jól fog esni az iskola és a különórák után.
Már az első kanál átmelegít, és segít ellazulni! Egyszerű, de finom alapanyagokból is igazi kulináris élményt alkothatsz.
Ebben a receptben a kevés füstölt szalonna és burgonyagombóc a titka a jóízű, kiadós végeredménynek.
A marhahúsleveshez sokféle finom levesbetét használható, de az egyik legtáplálóbb a daragaluska, amit ebben a receptben zöldfűszerekkel és vajjal készítettünk.
Egy ízletes leves mindig remek ürügy arra, hogy összeüljetek a családdal vagy barátokkal. Nincs is jobb, mint egy nagy fazék leves, amit együtt elfogyasztotok egy hosszú nap után. Ha az őszi ízeket szeretnéd a legjobban kihasználni, akkor érdemes sütőtök receptes cikkünket (LINK: Szezonális zöldségek, sütőtök cikk) is megnézni!
Nem csak a gyerekeknek kedvezel, ha változatos, ötletes levesbetétekkel kísérletezel. Ehhez adunk most szuper ötleteket.
Vicces levesbetétnek próbáld ki a krémlevesekhez a pattogatott kukoricát. Még egy zöld színű leves is vonzóbb lesz tőle! Kóstold meg krémes zöldborsó levesünkkel.
Ez az ínycsiklandó krémes zöldborsóleves mindössze negyedórát vesz igénybe. A krémleveshez burgonyát is felhasználhatsz, ha sűrűbb végeredményre vágysz.
Hogyan készíts leveshez roppanós sajtkorongot? A sajtot reszeld le és rakj sütőpapírra 5 cm átmérőjű kis kupacokat belőle, majd forró sütőben pár perc alatt pirítsd kerek, ropogós koronggá őket. Ezt bátran tálalhatod a leves mellé ropogtatni!
Ha fűszeres ízvilágot szeretnétek, akkor a ti levesbetétetek a kolbászchips! Használj füstölt, kemény szárazkolbászt, mivel ez a fajta kevésbé zsírosodik és ropogósabb lesz sütés után. Szeleteld a kolbászt nagyon vékony karikákra. Minél vékonyabbak a szeletek, annál ropogósabb lesz a chips. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Helyezd a kolbászkarikákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, úgy, hogy ne fedjék egymást. Ezután tedd a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd a kolbászt körülbelül 10-15 percig. Figyelj rá, mert a vékony szeletek gyorsan megéghetnek. A megsült kolbász chips-eket helyezd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
Ha kedvet kaptál ezekhez a szuper levesbetétekhez, próbáld ki őket finomabbnál-finomabb leveseinkkel is!