Jöjjenek most kedvenc zöldséges receptjeink az induló őszi szezonra!
A cukkini egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül sokoldalú alapanyag. Lehet grillezni, párolni, sütni, főzni, de akár nyersen is fogyasztható salátákban. Semleges íze miatt jól kombinálható különféle fűszerekkel és más zöldségekkel, így sokféle ételt főzhetsz belőle. Alapanyagként tökéletes rakott finomságokhoz, tésztaszószokhoz, de akár "cukkinitésztát" is készíthetsz belőle. Gyorsan elkészíthető, így ideális a hétköznapi rohanásban is. Szezonálisan még kora ősszel frissen beszerezhető a helyi piacokon!
A cukkini remek választás azoknak, akik figyelnek az kiegyensúlyozott táplálkozásra, de közben finom és tápláló ételeket szeretnének fogyasztani.
Próbálj ki új recepteket káposztafélékkel
A kelkáposzta rendkívül sokoldalú, hiszen lehet belőle levest, főzeléket és rakott ételeket is készíteni. Könnyen elérhető, megfizethető és sokáig eltartható, biztos fel tudod majd használni, ha nem egyszerre készíted el az egészet.
A kelkáposzta markáns íze különleges karaktert ad az ételeknek, és jól kombinálható más zöldségekkel és fűszerekkel. Sötétzöld színe és ropogós textúrája izgalmassá teszi az ételeket. Ha szeretnéd feldobni az étrendedet és új ízeket kipróbálni, a kelkáposzta remek választás.
A karfiol fogyasztása is számos előnnyel jár, érdemes gyakran beilleszteni az étrendbe. Tudsz belőle készíteni krémlevest, párolt köretet, rakott ételt, vagy akár pizzatészta és rizs helyettesítőt is.
Természetes, telt íze miatt finom és laktató ételeket főzhetsz belőle. Az alacsony kalóriatartalma és magas rosttartalma miatt kiváló választás azoknak, akik könnyű, de tápláló étkezésre vágynak. Ha karfiollal vagy cukkinivel helyettesíted a rizst, pizzatésztát, vagy más tésztafélét az jó lehetőséget ad arra, hogy kipróbálj új ételeket, növeld a zöldségbeviteledet viszont ne feledd, hogy a pizza és a tészta is ugyanúgy része lehet a kiegyensúlyozott táplálkozásnak.