Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Jeśli nie wiesz, co zrobić z czerstwym chlebem, zrób z niego zapiekankę! Kromki smarujemy sosem z jajka, musztardy, jogurtu i przypraw. Sprawdź przepis!
Tepsis rakott kenyér
55 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
62 35.2g / 62%
29 38.1g / 29%
9 11.8g / 9%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tálaljuk zöldséggel!
Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Tepsis rakott kenyér

(0)
55 perc
Könnyű
A megmaradt, többnapos kenyér problémájával bizonyára már mindannyian találkoztunk. Megenni már nem szeretnénk, de kidobni sem akarjuk, hát akkor mitévők legyünk? Ezzel a kreatív ötlettel – és a MAGGI Rakott tészta alappal – most akár a szikkadt kenyérből is ínycsiklandozó étel készülhet. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

6 adagokat

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
35  g
MAGGI Rakott Tészta alap
350  g
Kenyér, fehér, bolti (puha kenyérmorzsával)
100  g
Sajt, Gouda sajt
150  g
Állati zsír, szalonnazsír
2  fej
vöröshagyma
2  gerezd
fokhagyma
4  közepes
Savanyúság, uborka, savanyú
50  g
natúr joghurt
200  ml
tejszín (főző)
200  ml
víz

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
38.18 g
Energia
544.99 kcal
Zsír
35.28 g
Fehérje
11.84 g
Telített zsírok
15.19 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

55 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Keverjük össze a MAGGI Rakott tészta alapot 200 ml vízzel és 200 ml tejszínnel, majd forraljuk fel egy lábasban. Forrás után még 3 percig főzzük.
  • 2. lépés

    10 perc
    Szeleteljük fel a szalonnát, reszeljük le a sajtot, karikázzuk fel a hagymát, és vágjuk csíkokra az uborkát.
  • 3. lépés

    5 perc
    A szalonnát serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és 2-3 percig sütjük.
  • 4. lépés

    5 perc
    A kenyérszeleteket fektessük le egy hőálló tálba vagy tepsibe, kenjük meg az elkészített MAGGI Rakott tészta alap mártással, majd szórjuk rá a szalonnát, a hagymát, az uborkát és a sajtot. Ezután rakjunk rá egy újabb réteg kenyeret, és addig ismételjük a lépéseket, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A legtetejére utolsó rétegként a mártással megkent kenyér kerül, melyet sajttal szórunk meg.
  • 5. lépés

    30 perc
    Süssük 180°C-on kb. 30 percig.
Tepsis rakott kenyér

1. lépés 5

Keverjük össze a MAGGI Rakott tészta alapot 200 ml vízzel és 200 ml tejszínnel, majd forraljuk fel egy lábasban. Forrás után még 3 percig főzzük.

Tepsis rakott kenyér

2. lépés 5

Szeleteljük fel a szalonnát, reszeljük le a sajtot, karikázzuk fel a hagymát, és vágjuk csíkokra az uborkát.

Tepsis rakott kenyér

3. lépés 5

A szalonnát serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és 2-3 percig sütjük.

Tepsis rakott kenyér

4. lépés 5

A kenyérszeleteket fektessük le egy hőálló tálba vagy tepsibe, kenjük meg az elkészített MAGGI Rakott tészta alap mártással, majd szórjuk rá a szalonnát, a hagymát, az uborkát és a sajtot. Ezután rakjunk rá egy újabb réteg kenyeret, és addig ismételjük a lépéseket, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A legtetejére utolsó rétegként a mártással megkent kenyér kerül, melyet sajttal szórunk meg.

Tepsis rakott kenyér

5. lépés 5

Süssük 180°C-on kb. 30 percig.

Recept letöltése