Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Tepsis rakott kenyér

Tepsis rakott kenyér

(0)
55 perc
Könnyű
A megmaradt, többnapos kenyér problémájával bizonyára már mindannyian találkoztunk. Megenni már nem szeretnénk, de kidobni sem akarjuk, hát akkor mitévők legyünk? Ezzel a kreatív ötlettel – és a MAGGI Rakott tészta alappal – most akár a szikkadt kenyérből is ínycsiklandozó étel készülhet. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

6 adagokat

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
35  g
MAGGI Rakott Tészta alap
350  g
Kenyér, fehér, bolti (puha kenyérmorzsával)
100  g
Sajt, Gouda sajt
150  g
Állati zsír, szalonnazsír
2  fej
vöröshagyma
2  gerezd
fokhagyma
4  közepes
Savanyúság, uborka, savanyú
50  g
natúr joghurt
200  ml
tejszín (főző)
200  ml
víz
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
38.2 g
Energia
545 kcal
Zsír
35.3 g
Fehérje
11.8 g
Telített zsírok
15.2 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

55 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Keverjük össze a MAGGI Rakott tészta alapot 200 ml vízzel és 200 ml tejszínnel, majd forraljuk fel egy lábasban. Forrás után még 3 percig főzzük.
  • 2. lépés

    10 perc
    Szeleteljük fel a szalonnát, reszeljük le a sajtot, karikázzuk fel a hagymát, és vágjuk csíkokra az uborkát.
  • 3. lépés

    5 perc
    A szalonnát serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és 2-3 percig sütjük.
  • 4. lépés

    5 perc
    A kenyérszeleteket fektessük le egy hőálló tálba vagy tepsibe, kenjük meg az elkészített MAGGI Rakott tészta alap mártással, majd szórjuk rá a szalonnát, a hagymát, az uborkát és a sajtot. Ezután rakjunk rá egy újabb réteg kenyeret, és addig ismételjük a lépéseket, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A legtetejére utolsó rétegként a mártással megkent kenyér kerül, melyet sajttal szórunk meg.
  • 5. lépés

    30 perc
    Süssük 180°C-on kb. 30 percig.
Tepsis rakott kenyér

1. lépés 5

Keverjük össze a MAGGI Rakott tészta alapot 200 ml vízzel és 200 ml tejszínnel, majd forraljuk fel egy lábasban. Forrás után még 3 percig főzzük.

Tepsis rakott kenyér

2. lépés 5

Szeleteljük fel a szalonnát, reszeljük le a sajtot, karikázzuk fel a hagymát, és vágjuk csíkokra az uborkát.

Tepsis rakott kenyér

3. lépés 5

A szalonnát serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és 2-3 percig sütjük.

Tepsis rakott kenyér

4. lépés 5

A kenyérszeleteket fektessük le egy hőálló tálba vagy tepsibe, kenjük meg az elkészített MAGGI Rakott tészta alap mártással, majd szórjuk rá a szalonnát, a hagymát, az uborkát és a sajtot. Ezután rakjunk rá egy újabb réteg kenyeret, és addig ismételjük a lépéseket, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A legtetejére utolsó rétegként a mártással megkent kenyér kerül, melyet sajttal szórunk meg.

Tepsis rakott kenyér

5. lépés 5

Süssük 180°C-on kb. 30 percig.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
5 + 3 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • Ebéd
  • európai
  • Felső étel
  • Főétel
  • Forró
  • Hétköznap
  • Hétvége
  • Inspiriences
  • könnyű
  • Péksütemények
  • Sajt
  • Sajttal
  • Saucepan / Gratin
  • Sertéshús
  • Tej / krém alap
  • Vacsora

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Bolognai tepsis metélt

    Bolognai tepsis metélt

    45 perc Közepes
  • Tepsis-húsos burgonya paradicsomos-zöldséges raguval

    Tepsis-húsos burgonya paradicsomos-zöldséges raguval

    100 perc Könnyű
  • Tepsis káposztás kocka füstölt hússal

    Tepsis káposztás kocka füstölt hússal

    120 perc Könnyű
  • Tepsis sütőtök és krumpli

    Tepsis sütőtök és krumpli

    80 perc Közepes

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET