55 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
55 / 100
Megfelelő érték
Az étkezésed kiegyensúlyozott

Hozd egyensúlyba az étkezésed

Köret
Add hozzá a menühöz
Előétel
Add hozzá a menühöz
Egyéb
Add hozzá a menühöz
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
27.3g / 18%
Szénhidrát
43.9g / 31%
Zsír
32.8g / 50%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Tepsis húsos burgonya

(1)
70perc
Könnyű
A megújult MAGGI Tepsis-húsos burgonya alappal egy komplett, kellemesen tejszínes egytálételt kínálunk a család számára. Az elkészítés rendkívül egyszerű, mivel a burgonya előfőzést nem igényel. A kiegyensúlyozott táplálkozás részeként tálalhatjuk párolt vagy sült zöldségkörettel és salátával.

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1  tasak
Maggi Tepsis-húsos burgonya alap
30  dkg
darált hús
80  dkg
burgonya
2.5  dl
tejszín
2.5  dl
víz
2  ek
olaj
10  dkg
reszelt sajt

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
626.41 kcal
Fehérje
27.29 g
Szénhidrát
43.93 g
Telített zsírok
12.49 g
Zsír
32.83 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

70 perc
1. lépés
15 perc
A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd a meghámozott, felszeletelt burgonyával rétegezve egy tepsibe tesszük.
2. lépés
5 perc
A tasak tartalmát összekeverjük 2,5 dl hideg vízzel és 2,5 dl tejszínnel, majd a burgonyára és a húsra öntjük, úgy, hogy befedje azt.
3. lépés
50 perc
A reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd 200°C-on (légkeveréses sütő esetén 180°C-on) 50-60 perc alatt készre sütjük.
Tepsis húsos burgonya

1. lépés 3

A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd a meghámozott, felszeletelt burgonyával rétegezve egy tepsibe tesszük.

Tepsis húsos burgonya

2. lépés 3

A tasak tartalmát összekeverjük 2,5 dl hideg vízzel és 2,5 dl tejszínnel, majd a burgonyára és a húsra öntjük, úgy, hogy befedje azt.

Tepsis húsos burgonya

3. lépés 3

A reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd 200°C-on (légkeveréses sütő esetén 180°C-on) 50-60 perc alatt készre sütjük.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév