Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tavaszi gombás-zöldséges galette

0
65 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 tk
4 db
újhagyma
2 dl
tejszín
8 dkg
finomliszt
10 dkg
vaj
1 dl
víz
1 tk
citromlé
12 
zsenge zöld spárga
2 ek
víz
7 dkg
teljes kiőrlésű liszt
10 dkg
zsenge zöldborsó
2 dkg
sajt
23 g
Kukoricakeményítő

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
385.71 kcal
Szénhidrát
39.61 g
Fehérje
8.12 g
Zsír
23.32 g
Telített zsírok
14.1 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

65 perc
1. lépés
5 perc
A hideg vajat felkockázzuk, elkeverjük a liszttel és a sóval, elmorzsoljuk.
2. lépés
5 perc
Hozzáadjuk a jeges vizet és a borecetet, gyorsan egynemű tésztát gyúrunk, amit 4 részre osztunk és hűtőbe teszünk.
3. lépés
15 perc
A gombaleveskockát a tejszínnel, a kukoricakeményítővel és a vízzel simára keverjük, kevergetve csak addig főzzük, míg besűrűsödik.
4. lépés
5 perc
A tésztagombócokat lisztezett munkalapon késfok vastagságú (16-18 cm széles) körlappá nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. (Töltve már nehezebb dolgunk lesz, így biztos nem esik szét a galette-ünk.)
5. lépés
10 perc
A tepsin megkenjünk a gombás alappal, körben 2 cm-ert kihagyva, és elosztjuk rajtuk a borsót, újhagymakarikákat és spárgafejeket.
6. lépés
25 perc
A széleket körben behajtogatjuk, sajttal megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük a lepénykéket.
Tavaszi gombás-zöldséges galette

1. lépés 6

A hideg vajat felkockázzuk, elkeverjük a liszttel és a sóval, elmorzsoljuk.

Tavaszi gombás-zöldséges galette

2. lépés 6

Hozzáadjuk a jeges vizet és a borecetet, gyorsan egynemű tésztát gyúrunk, amit 4 részre osztunk és hűtőbe teszünk.

Tavaszi gombás-zöldséges galette

3. lépés 6

A gombaleveskockát a tejszínnel, a kukoricakeményítővel és a vízzel simára keverjük, kevergetve csak addig főzzük, míg besűrűsödik.

Tavaszi gombás-zöldséges galette

4. lépés 6

A tésztagombócokat lisztezett munkalapon késfok vastagságú (16-18 cm széles) körlappá nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. (Töltve már nehezebb dolgunk lesz, így biztos nem esik szét a galette-ünk.)

Tavaszi gombás-zöldséges galette

5. lépés 6

A tepsin megkenjünk a gombás alappal, körben 2 cm-ert kihagyva, és elosztjuk rajtuk a borsót, újhagymakarikákat és spárgafejeket.

Tavaszi gombás-zöldséges galette

6. lépés 6

A széleket körben behajtogatjuk, sajttal megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük a lepénykéket.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév