Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tabbouleh – csirke, kuszkusz és gránátalma-saláta

(1)
30perc
Könnyű
A Tabbouleh saláta ideális azok számára, akik eredeti, keleti ízekre vágynak egyenesen az arab konyhából. Az ételt mi MAGGI Házias levesalappal dobtuk fel, a salátát pedig gránátalmával gazdagítottuk, ami különleges ízt és egy kis színt vitt bele. Ezt az ételt könnyedén elvihetik ételdobozokban az iskolába vagy munkába. A saláta remekül illik grillezett ételek vagy sült zöldségek mellé.

Hozzávalók

-
4
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

25  dkg
csirkemell
25  dkg
kuszkusz
1  csokor
petrezselyem
20  dkg
Feta sajt
1  db
gránátalma
2  ek
tökmag
2  ek
napraforgómag
1  csipet
1  gerezd
fokhagyma
2  ek
olívaolaj
1  csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
755.8 kcal
Fehérje
28.69 g
Szénhidrát
77.26 g
Telített zsírok
11.89 g
Zsír
37.66 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

30 perc
1. lépés
5 perc
Száraz serpenyőben addig sütjük a tökmagot és a napraforgómagot olaj nélkül, amíg ropogósak és aranyszínűek nem lesznek. Ezután öntsük őket egy külön tálba.
2. lépés
5 perc
A csirkemellet fűszerezzük borssal, és kenjük meg 1 evőkanál MAGGI levesalappal. Ha lehetséges, hagyjuk a húst legalább fél órán át pácolódni. Ezután serpenyőben olívaolajon aranybarnára sütjük, majd félretesszük.
3. lépés
15 perc
Ugyanebben az edényben keverjük össze a kuszkuszt, a pörkölt magok felét és 2 csésze forrásban lévő vizet. Tegyük félre lefedve körülbelül 15 percig, amíg a kuszkusz fel nem szívja az összes folyadékot.
4. lépés
4 perc
Ezután keverjük össze a kuszkuszt a gránátalmamagokkal és az apróra vágott petrezselymmel, fokhagymával és fűszerezzük borssal.
5. lépés
1 perc
Tálaljuk a salátát apróra vágott csirkével, maradék pörkölt magvakkal és morzsolt feta sajttal.
Tabbouleh – csirke, kuszkusz és gránátalma-saláta

1. lépés 5

Száraz serpenyőben addig sütjük a tökmagot és a napraforgómagot olaj nélkül, amíg ropogósak és aranyszínűek nem lesznek. Ezután öntsük őket egy külön tálba.

Tabbouleh – csirke, kuszkusz és gránátalma-saláta

2. lépés 5

A csirkemellet fűszerezzük borssal, és kenjük meg 1 evőkanál MAGGI levesalappal. Ha lehetséges, hagyjuk a húst legalább fél órán át pácolódni. Ezután serpenyőben olívaolajon aranybarnára sütjük, majd félretesszük.

Tabbouleh – csirke, kuszkusz és gránátalma-saláta

3. lépés 5

Ugyanebben az edényben keverjük össze a kuszkuszt, a pörkölt magok felét és 2 csésze forrásban lévő vizet. Tegyük félre lefedve körülbelül 15 percig, amíg a kuszkusz fel nem szívja az összes folyadékot.

Tabbouleh – csirke, kuszkusz és gránátalma-saláta

4. lépés 5

Ezután keverjük össze a kuszkuszt a gránátalmamagokkal és az apróra vágott petrezselymmel, fokhagymával és fűszerezzük borssal.

Tabbouleh – csirke, kuszkusz és gránátalma-saláta

5. lépés 5

Tálaljuk a salátát apróra vágott csirkével, maradék pörkölt magvakkal és morzsolt feta sajttal.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév