Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Tabbouleh – csirke, kuszkusz és gránátalma-saláta
30 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
45 37.6g / 45%
40 77.2g / 40%
15 28.6g / 15%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Tabbouleh – csirke, kuszkusz és gránátalma-saláta

(0)
30 perc
Könnyű
A Tabbouleh saláta ideális azok számára, akik eredeti, keleti ízekre vágynak egyenesen az arab konyhából. Az ételt mi MAGGI Házias levesalappal dobtuk fel, a salátát pedig gránátalmával gazdagítottuk, ami különleges ízt és egy kis színt vitt bele. Ezt az ételt könnyedén elvihetik ételdobozokban az iskolába vagy munkába. A saláta remekül illik grillezett ételek vagy sült zöldségek mellé.

Hozzávalók

4

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
25  dkg
csirkemell
2  ek
MAGGI Házias levesalap - Tyúk
25  dkg
kuszkusz
1  csokor
petrezselyem
20  dkg
Feta sajt
1  db
gránátalma
2  ek
tökmag
2  ek
napraforgómag
1  csipet
1  gerezd
fokhagyma
2  ek
olívaolaj
1  csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
77.26 g
Energia
755.8 kcal
Zsír
37.66 g
Fehérje
28.69 g
Telített zsírok
11.89 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

30 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Száraz serpenyőben addig sütjük a tökmagot és a napraforgómagot olaj nélkül, amíg ropogósak és aranyszínűek nem lesznek. Ezután öntsük őket egy külön tálba.
  • 2. lépés

    5 perc
    A csirkemellet fűszerezzük borssal, és kenjük meg 1 evőkanál MAGGI levesalappal. Ha lehetséges, hagyjuk a húst legalább fél órán át pácolódni. Ezután serpenyőben olívaolajon aranybarnára sütjük, majd félretesszük.
  • 3. lépés

    15 perc
    Ugyanebben az edényben keverjük össze a kuszkuszt, a pörkölt magok felét és 2 csésze forrásban lévő vizet. Tegyük félre lefedve körülbelül 15 percig, amíg a kuszkusz fel nem szívja az összes folyadékot.
  • 4. lépés

    4 perc
    Ezután keverjük össze a kuszkuszt a gránátalmamagokkal és az apróra vágott petrezselymmel, fokhagymával és fűszerezzük borssal.
  • 5. lépés

    1 perc
    Tálaljuk a salátát apróra vágott csirkével, maradék pörkölt magvakkal és morzsolt feta sajttal.
Tabbouleh – csirke, kuszkusz és gránátalma-saláta

1. lépés 5

Száraz serpenyőben addig sütjük a tökmagot és a napraforgómagot olaj nélkül, amíg ropogósak és aranyszínűek nem lesznek. Ezután öntsük őket egy külön tálba.

Tabbouleh – csirke, kuszkusz és gránátalma-saláta

2. lépés 5

A csirkemellet fűszerezzük borssal, és kenjük meg 1 evőkanál MAGGI levesalappal. Ha lehetséges, hagyjuk a húst legalább fél órán át pácolódni. Ezután serpenyőben olívaolajon aranybarnára sütjük, majd félretesszük.

Tabbouleh – csirke, kuszkusz és gránátalma-saláta

3. lépés 5

Ugyanebben az edényben keverjük össze a kuszkuszt, a pörkölt magok felét és 2 csésze forrásban lévő vizet. Tegyük félre lefedve körülbelül 15 percig, amíg a kuszkusz fel nem szívja az összes folyadékot.

Tabbouleh – csirke, kuszkusz és gránátalma-saláta

4. lépés 5

Ezután keverjük össze a kuszkuszt a gránátalmamagokkal és az apróra vágott petrezselymmel, fokhagymával és fűszerezzük borssal.

Tabbouleh – csirke, kuszkusz és gránátalma-saláta

5. lépés 5

Tálaljuk a salátát apróra vágott csirkével, maradék pörkölt magvakkal és morzsolt feta sajttal.

Recept letöltése