Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sajtos kalács

0
75 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

265 ml
tej
25 g
porcukor
2 db
tojássárgája
255 g
liszt
20 dkg
sajt
12.5 g
élesztő
25 g
vaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
568.55 kcal
Szénhidrát
60.03 g
Fehérje
24.95 g
Zsír
24.78 g
Telített zsírok
14.43 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

75 perc
1. lépés
1 perc
A MAGGI alapot felfőzzük a 125 ml tejjel, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
2. lépés
5 perc
Kevés langyos tejbe teszünk egy kávéskanálnyi cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk. A massza tetejére is szórunk egy pici lisztet, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ehhez a fázishoz a megadott mennyiségekből használunk.
3. lépés
4 perc
Mehet egy tálba a maradék liszt, benne elkeverve egy kis só, a cukor, a tojássárgája, a vaj és a tej a felfuttatott élesztővel. Összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán, egy konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük.
4. lépés
1 perc
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk úgy, hogy körülbelül fél centi vastag legyen.
5. lépés
1 perc
Elkenjük rajta a sűrű sajtszószt, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük.
6. lépés
1 perc
A tekercset hosszában félbevágjuk, de nem teljesen végig, körülbelül 3 centi maradjon ki.
7. lépés
1 perc
A két „szálat” összecsavarjuk.
8. lépés
1 perc
Szilikonos sütőpapírral bélelt, kivajazott kenyérformába rakjuk.
9. lépés
20 perc
Vízzel megspricceljük a kalácsot, langyos helyen ismét kelesztjük 20-30 percet.
10. lépés
40 perc
180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Sajtos kalács

1. lépés 10

A MAGGI alapot felfőzzük a 125 ml tejjel, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Sajtos kalács

2. lépés 10

Kevés langyos tejbe teszünk egy kávéskanálnyi cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk. A massza tetejére is szórunk egy pici lisztet, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ehhez a fázishoz a megadott mennyiségekből használunk.

Sajtos kalács

3. lépés 10

Mehet egy tálba a maradék liszt, benne elkeverve egy kis só, a cukor, a tojássárgája, a vaj és a tej a felfuttatott élesztővel. Összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán, egy konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük.

Sajtos kalács

4. lépés 10

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk úgy, hogy körülbelül fél centi vastag legyen.

Sajtos kalács

5. lépés 10

Elkenjük rajta a sűrű sajtszószt, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük.

Sajtos kalács

6. lépés 10

A tekercset hosszában félbevágjuk, de nem teljesen végig, körülbelül 3 centi maradjon ki.

Sajtos kalács

7. lépés 10

A két „szálat” összecsavarjuk.

Sajtos kalács

8. lépés 10

Szilikonos sütőpapírral bélelt, kivajazott kenyérformába rakjuk.

Sajtos kalács

9. lépés 10

Vízzel megspricceljük a kalácsot, langyos helyen ismét kelesztjük 20-30 percet.

Sajtos kalács

10. lépés 10

180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév