Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Sajtos kalács
Sajtos kalács
75 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
40 24.7g / 40%
43 60g / 43%
17 24.8g / 17%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Sajtos kalács

(0)
75 perc
Közepes
Hűvös őszi napokon nincs is jobb egy pihe-puha, még langyos kalácsnál. A sós változatok éppen olyan finomak tudnak lenni, mint az édesek. Ezúttal egy sajtos változatot mutatunk.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
265  ml
tej
25  g
porcukor
2  db
tojássárgája
255  g
liszt
20  dkg
sajt
12.5  g
élesztő
25  g
vaj
1  tasak
Maggi Tejszínes négysajtos csirkemell alap

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
60.02 g
Energia
568.32 kcal
Zsír
24.79 g
Fehérje
24.9 g
Telített zsírok
14.4 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

75 perc
  • 1. lépés

    1 perc
    A MAGGI alapot felfőzzük a 125 ml tejjel, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  • 2. lépés

    5 perc
    Kevés langyos tejbe teszünk egy kávéskanálnyi cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk. A massza tetejére is szórunk egy pici lisztet, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ehhez a fázishoz a megadott mennyiségekből használunk.
  • 3. lépés

    4 perc
    Mehet egy tálba a maradék liszt, benne elkeverve egy kis só, a cukor, a tojássárgája, a vaj és a tej a felfuttatott élesztővel. Összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán, egy konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük.
  • 4. lépés

    1 perc
    A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk úgy, hogy körülbelül fél centi vastag legyen.
  • 5. lépés

    1 perc
    Elkenjük rajta a sűrű sajtszószt, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük.
  • 6. lépés

    1 perc
    A tekercset hosszában félbevágjuk, de nem teljesen végig, körülbelül 3 centi maradjon ki.
  • 7. lépés

    1 perc
    A két „szálat” összecsavarjuk.
  • 8. lépés

    1 perc
    Szilikonos sütőpapírral bélelt, kivajazott kenyérformába rakjuk.
  • 9. lépés

    20 perc
    Vízzel megspricceljük a kalácsot, langyos helyen ismét kelesztjük 20-30 percet.
  • 10. lépés

    40 perc
    180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Sajtos kalács

1. lépés 10

A MAGGI alapot felfőzzük a 125 ml tejjel, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Sajtos kalács

2. lépés 10

Kevés langyos tejbe teszünk egy kávéskanálnyi cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk. A massza tetejére is szórunk egy pici lisztet, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ehhez a fázishoz a megadott mennyiségekből használunk.

Sajtos kalács

3. lépés 10

Mehet egy tálba a maradék liszt, benne elkeverve egy kis só, a cukor, a tojássárgája, a vaj és a tej a felfuttatott élesztővel. Összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán, egy konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük.

Sajtos kalács

4. lépés 10

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk úgy, hogy körülbelül fél centi vastag legyen.

Sajtos kalács

5. lépés 10

Elkenjük rajta a sűrű sajtszószt, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük.

Sajtos kalács

6. lépés 10

A tekercset hosszában félbevágjuk, de nem teljesen végig, körülbelül 3 centi maradjon ki.

Sajtos kalács

7. lépés 10

A két „szálat” összecsavarjuk.

Sajtos kalács

8. lépés 10

Szilikonos sütőpapírral bélelt, kivajazott kenyérformába rakjuk.

Sajtos kalács

9. lépés 10

Vízzel megspricceljük a kalácsot, langyos helyen ismét kelesztjük 20-30 percet.

Sajtos kalács

10. lépés 10

180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Recept letöltése