Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Sajtos kalács

Sajtos kalács

(0)
75 perc
Közepes
Hűvös őszi napokon nincs is jobb egy pihe-puha, még langyos kalácsnál. A sós változatok éppen olyan finomak tudnak lenni, mint az édesek. Ezúttal egy sajtos változatot mutatunk.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
265  ml
tej
25  g
porcukor
2  db
tojássárgája
255  g
liszt
20  dkg
sajt
12.5  g
élesztő
25  g
vaj
1  tasak
Maggi Tejszínes sajtos csirkemell alap
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
60 g
Energia
568.3 kcal
Zsír
24.8 g
Fehérje
24.9 g
Telített zsírok
14.4 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

75 perc
  • 1. lépés

    1 perc
    A MAGGI alapot felfőzzük a 125 ml tejjel, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  • 2. lépés

    5 perc
    Kevés langyos tejbe teszünk egy kávéskanálnyi cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk. A massza tetejére is szórunk egy pici lisztet, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ehhez a fázishoz a megadott mennyiségekből használunk.
  • 3. lépés

    4 perc
    Mehet egy tálba a maradék liszt, benne elkeverve egy kis só, a cukor, a tojássárgája, a vaj és a tej a felfuttatott élesztővel. Összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán, egy konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük.
  • 4. lépés

    1 perc
    A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk úgy, hogy körülbelül fél centi vastag legyen.
  • 5. lépés

    1 perc
    Elkenjük rajta a sűrű sajtszószt, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük.
  • 6. lépés

    1 perc
    A tekercset hosszában félbevágjuk, de nem teljesen végig, körülbelül 3 centi maradjon ki.
  • 7. lépés

    1 perc
    A két „szálat” összecsavarjuk.
  • 8. lépés

    1 perc
    Szilikonos sütőpapírral bélelt, kivajazott kenyérformába rakjuk.
  • 9. lépés

    20 perc
    Vízzel megspricceljük a kalácsot, langyos helyen ismét kelesztjük 20-30 percet.
  • 10. lépés

    40 perc
    180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Sajtos kalács

1. lépés 10

A MAGGI alapot felfőzzük a 125 ml tejjel, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Sajtos kalács

2. lépés 10

Kevés langyos tejbe teszünk egy kávéskanálnyi cukrot, elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk. A massza tetejére is szórunk egy pici lisztet, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ehhez a fázishoz a megadott mennyiségekből használunk.

Sajtos kalács

3. lépés 10

Mehet egy tálba a maradék liszt, benne elkeverve egy kis só, a cukor, a tojássárgája, a vaj és a tej a felfuttatott élesztővel. Összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán, egy konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük.

Sajtos kalács

4. lépés 10

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk úgy, hogy körülbelül fél centi vastag legyen.

Sajtos kalács

5. lépés 10

Elkenjük rajta a sűrű sajtszószt, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük.

Sajtos kalács

6. lépés 10

A tekercset hosszában félbevágjuk, de nem teljesen végig, körülbelül 3 centi maradjon ki.

Sajtos kalács

7. lépés 10

A két „szálat” összecsavarjuk.

Sajtos kalács

8. lépés 10

Szilikonos sütőpapírral bélelt, kivajazott kenyérformába rakjuk.

Sajtos kalács

9. lépés 10

Vízzel megspricceljük a kalácsot, langyos helyen ismét kelesztjük 20-30 percet.

Sajtos kalács

10. lépés 10

180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
1 + 1 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • Brunch
  • Egyéb
  • európai
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • Hétvége
  • magyar konyha
  • Ősz
  • ovo-lakto-vegetáriánus
  • Reggeli
  • Sajt
  • Sajttal
  • Sütés

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Tejszínes-sajtos-gombás tagliatelle

    Tejszínes-sajtos-gombás tagliatelle

    15 perc Könnyű
  • Sajtos csirkefasírt

    Sajtos csirkefasírt

    24 perc Könnyű
  • Spenótos, brokkolis sajtos gnocchi

    Spenótos, brokkolis sajtos gnocchi

    20 perc Könnyű
  • Csirkés sajtos rakott tészta

    Csirkés sajtos rakott tészta

    40 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET