Sajtos brokkolikrémleves
40perc
Könnyű
Azt szokták mondani, hogy a brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, hiszen rengeteg vitamin és tápanyag található benne. Pont ezért nem érdemes túl sokáig hőkezelni, így ebben a receptben is éppen csak annyi ideig fő, amíg megpuhul, ezzel megőrizve jótékony tulajdonságait.
50
dkg
brokkoli
1
l
víz
1
db
Maggi Tyúkhúsleveskocka
2
ek
olívaolaj
1
fej
vöröshagyma
2
gerezd
fokhagyma
1
db
burgonya
10
dkg
reszelt sajt
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
207.2 kcal
Szénhidrát
12.34 g
Fehérje
10.46 g
Zsír
14.01 g
Telített zsírok
5.14 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
40 perc
1. lépés
5 perc
A brokkolit rózsáira szedjük, a torzsáját külön apróra szeleteljük. A burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk.
2. lépés
5 perc
A vizet felforraljuk, beletesszük a tyúkhúsleveskockát, elkeverjük benne, majd amint újra felforrt, hozzáadjuk a brokkolirózsákat és 5 percig főzzük, majd kivesszük őket a főzőléből és félre tesszük.
3. lépés
20 perc
Az olívaolajat egy leveses fazékban felhevítjük, majd megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát is, 1-2 percig pirítjuk, majd beletesszük a korábban felaprított brokkoliszárat és a burgonyát. Felöntjük a brokkoli főzővizével és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
4. lépés
5 perc
Amikor minden zöldség puha, akkor a leveshez adjuk a félretett brokkoli kétharmad részét, a reszelt sajtot és az egészet botmixerrel simára turmixoljuk.
5. lépés
5 perc
A levest a maradék brokkolival együtt tálaljuk.
Hozzászólások 0