70 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
70 / 100
Kiváló érték
Az étkezésed teljes mértékben kiegyensúlyozott

Hozd egyensúlyba az étkezésed

Előétel
Add hozzá a menühöz
Köret
Add hozzá a menühöz
Egyéb
Add hozzá a menühöz
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
20.6g / 21%
Szénhidrát
51.4g / 54%
Zsír
11.1g / 25%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Rizses hús csirkecombfilével

(0)
85perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

32  dkg
kicsontozott csirkecombfilé
2  ek
olaj
1  fej
vöröshagyma
1  ek
őrölt pirospaprika
1  csipet
kömény
1.5  l
víz
25  dkg
rizs

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
395.58 kcal
Fehérje
20.61 g
Szénhidrát
51.45 g
Telített zsírok
2.06 g
Zsír
11.07 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

85 perc
1. lépés
15 perc
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés olajon, alacsony hőfokon 10 perc alatt puhára pároljuk.
2. lépés
15 perc
Amíg a hagyma párolódik felkockázzuk a húst és összekeverjük a levesalapot a vízzel.
3. lépés
30 perc
A megpárolt hagymához hozzáadjuk a húst, a paprikát, a fűszerköményt, az egészet összeforgatjuk, ráöntjük a levesalappal elkevert vizet és fedő alatt közepes hőfokon 30 percig főzzük.
4. lépés
25 perc
Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a rizst az ételhez és gyakori kevergetés mellett készre főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a főzővizet, amíg a rizs meg nem puhul.
Rizses hús csirkecombfilével

1. lépés 4

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés olajon, alacsony hőfokon 10 perc alatt puhára pároljuk.

Rizses hús csirkecombfilével

2. lépés 4

Amíg a hagyma párolódik felkockázzuk a húst és összekeverjük a levesalapot a vízzel.

Rizses hús csirkecombfilével

3. lépés 4

A megpárolt hagymához hozzáadjuk a húst, a paprikát, a fűszerköményt, az egészet összeforgatjuk, ráöntjük a levesalappal elkevert vizet és fedő alatt közepes hőfokon 30 percig főzzük.

Rizses hús csirkecombfilével

4. lépés 4

Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a rizst az ételhez és gyakori kevergetés mellett készre főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a főzővizet, amíg a rizs meg nem puhul.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév