65 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
65 / 100
Megfelelő érték
Az étkezésed kiegyensúlyozott

Hozd egyensúlyba az étkezésed

Köret
Add hozzá a menühöz
Előétel
Add hozzá a menühöz
Egyéb
Add hozzá a menühöz
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
31.6g / 32%
Szénhidrát
18g / 19%
Zsír
21.7g / 49%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Rakott karfiol

(0)
80perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1  fej
karfiol
1  ek
olaj
1.5  l
víz
1  ek
őrölt pirospaprika
15  dkg
rizs
25  dkg
tejföl
50  dkg
darált sertéshús

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
397 kcal
Fehérje
31.59 g
Szénhidrát
17.96 g
Telített zsírok
11.23 g
Zsír
21.73 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

80 perc
1. lépés
15 perc
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben 15 perc alatt előfőzzük.
2.lépés
5 perc
A húst kevés olajon egy evőkanál levesalappal, a vízzel és az őrölt paprikával megpároljuk.
3. lépés
10 perc
A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
4. lépés
5 perc
Egy nagyobb üveg jénai tálat (kb 15 cm magas, 25 cm hosszú és 20 cm széles) kibélelünk a karfiol felével, ráhalmozzuk a húst, majd a rizst, végül pedig befedjük a maradék karfiollal.
5. lépés
5 perc
A tejfölt összekeverjük egy evőkanál levesalappal és megkenjük vele a rakott karfiol tetejét.
6. lépés
40 perc
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Rakott karfiol

1. lépés 6

A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben 15 perc alatt előfőzzük.

Rakott karfiol

2.lépés 6

A húst kevés olajon egy evőkanál levesalappal, a vízzel és az őrölt paprikával megpároljuk.

Rakott karfiol

3. lépés 6

A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Rakott karfiol

4. lépés 6

Egy nagyobb üveg jénai tálat (kb 15 cm magas, 25 cm hosszú és 20 cm széles) kibélelünk a karfiol felével, ráhalmozzuk a húst, majd a rizst, végül pedig befedjük a maradék karfiollal.

Rakott karfiol

5. lépés 6

A tejfölt összekeverjük egy evőkanál levesalappal és megkenjük vele a rakott karfiol tetejét.

Rakott karfiol

6. lépés 6

180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév