Négysajtos, kölesből készült vegetáriánus rakott kel
50perc
Könnyű
Nagyszerű alternatíva a darált hús helyettesítésére annak, aki szereti a rakott kelt, de vegetáriánus.
1
ek
olaj
2
dkg
vaj
8
dl
víz
10
levél
kelkáposzta
20
dkg
sajt
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
431.19 kcal
Szénhidrát
32.37 g
Fehérje
22.56 g
Zsír
24.88 g
Telített zsírok
12.98 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
50 perc
1. lépés
3 perc
A MAGGI Kaszottót az alábbiak szerint elkészítjük: A kölest átöblítjük hideg vízzel, majd ráöntünk annyi forró vizet, ami éppen ellepi. Ezután félretesszük.
2. lépés
10 perc
A köleshez hozzáadunk 800 ml vizet, illetve a szószos tasak tartalmát, összekeverjük, és felforraljuk. Alacsony lángon főzzük 10 percig fedő alatt, alkalmanként megkeverjük.
3. lépés
2 perc
Levesszük az edényt a tűzről, hozzáadjuk a 20 g vajat és összekeverjük.
4. lépés
15 perc
A káposztaleveleket leforrázzuk, majd egy kisebb tepsibe rétegezzük úgy, hogy az alsó és a felső réteg is kelkáposzta legyen. Minden réteg közé maadsam sajtot morzsolunk.
5. lépés
20 perc
Sütőben 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük és tálaljuk.
Hozzászólások 0