Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Olaszos, zöldséges bulgursaláta

A bulgur egyszerű tört búza, amit előfőznek és szárítanak. Percek alatt elkészül és jól átveszi az ízeket, ezért ideális például salátaalapnak, hiszen a különféle önteteket és szószokat is magába szívja.

Zöldfűszeres-paradicsomos kuszkusz

A kuszkusz észak-afrikai eredetű étel, apró szemekké formált durumlisztből készül. Ezért is nagyon gyors elkészíteni, és jól alkalmazkodik mindenféle fűszerezéshez: magába szívja az aromákat és a folyadékot. Eredetileg húsos raguk mellé köretként szolgált, de zöldségekkel is jól párosítható. Ha az előgőzölt változatot vásároljuk, akkor szó szerint csak pár perc szükséges az elkészítéséhez.

Padlizsánnyársak grillen

A padlizsán nagyon jól grillezhető, ha előtte megszabadítottuk víztartalma egy részétől. Kitűnően felveszi az olívaolajos-fűszeres pácot, amivel még sütés közben is kenegethetjük, így szaftos, pirult, fűszerekkel átjárt, könnyű vacsorát kapunk.

Petrezselymes-fokhagymás gomba

A gomba nemcsak pörköltben, rántva vagy levesben, de fehérjedús előételként vagy köretként is jól működik. Ez a változat akkor a legjobb, ha egészen apró szemű csiperkéből készítjük, a nagyobb fejeket bátran felezzük vagy negyedeljük. A lényeg, hogy a gomba hirtelen, jól piruljon át, miközben magába szívja a fokhagyma és a petrezselyem aromáit.

Majonézes brokkolisaláta mandulával

A brokkoli nemcsak krémlevesben finom: ízletes saláta is készülhet belőle fűszeres vízben párolva, a pirított ropogós magvak pedig nemcsak jól kiegészítik, de olajtartalmuk segíti a vitaminok felszívódását is.

MAGGI grillzöldségek

Fűszerezz könnyedén a grillszezonban is! A MAGGI Grill Zöldség Fűszerkeveréknek köszönhetően gyorsan és egyszerűen készítheted elő a grillre szánt zöldségeket.