Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mexikói fasírt polentával

0
60 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 csipet
200 g
kukoricadara
125 g
mascarpone
1 g
chilipor
100 g
zabpehely
1 csipet
feketebors
1 ek
olaj
100 g
ementáli sajt
1 g
zsemlemorzsa
4 db
tojás
1.5 l
víz
125 g
tejföl
1 kg
sertés comb
2 g
petrezselyem zöld
3 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 tasak
Maggi Mexikói chilis bab alap

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
1654.05 kcal
Fehérje
60.33 g
Szénhidrát
72.37 g
Telített zsírok
48.52 g
Zsír
123.03 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
10 perc
A vizet felforraljuk, beleszórjuk a kukoricadarát és sózzuk.
2. lépés
7 perc
Gyakori kevergetés mellett puhára főzzük a polentát, majd elzárjuk a lángot, és lefedjük.
3. lépés
7 perc
A fasírthoz a vöröshagymát kevés olajon enyhén megpirítjuk, az utolsó fél perceben vele pirítjuk a fokhagymát is, majd hagyjuk kihűlni.
4. lépés
7 perc
Egy tálban alaposan összekeverjük a darált combot, a tojásokat, a zabpelyhet, a kihűlt hagymát és fokhagymát, a MAGGI alapot, sót, borsot és a chilit.
5. lépés
1 perc
Érdemes egy serpenyőben egy kis darabot megsütni, hogy biztosak lehessünk a fűszerezésben.
6. lépés
21 perc
5 dekás fasírtokat formázunk, melyeket megforgatunk zsemlemorzsában, majd 160 fokos olajban készre sütjük.
7. lépés
6 perc
A polentát felmelegítjük, belekeverjük a mascarponét, a tejfölt és a reszelt ementálit. Ezektől a hozzávalóktól csodálatosan krémes és ízes lesz.
8. lépés
1 perc
Tálalhatunk is, tányérra szedünk a polentából, jöhet rá a fasírt.
Mexikói fasírt polentával

1. lépés 8

A vizet felforraljuk, beleszórjuk a kukoricadarát és sózzuk.

Mexikói fasírt polentával

2. lépés 8

Gyakori kevergetés mellett puhára főzzük a polentát, majd elzárjuk a lángot, és lefedjük.

Mexikói fasírt polentával

3. lépés 8

A fasírthoz a vöröshagymát kevés olajon enyhén megpirítjuk, az utolsó fél perceben vele pirítjuk a fokhagymát is, majd hagyjuk kihűlni.

Mexikói fasírt polentával

4. lépés 8

Egy tálban alaposan összekeverjük a darált combot, a tojásokat, a zabpelyhet, a kihűlt hagymát és fokhagymát, a MAGGI alapot, sót, borsot és a chilit.

Mexikói fasírt polentával

5. lépés 8

Érdemes egy serpenyőben egy kis darabot megsütni, hogy biztosak lehessünk a fűszerezésben.

Mexikói fasírt polentával

6. lépés 8

5 dekás fasírtokat formázunk, melyeket megforgatunk zsemlemorzsában, majd 160 fokos olajban készre sütjük.

Mexikói fasírt polentával

7. lépés 8

A polentát felmelegítjük, belekeverjük a mascarponét, a tejfölt és a reszelt ementálit. Ezektől a hozzávalóktól csodálatosan krémes és ízes lesz.

Mexikói fasírt polentával

8. lépés 8

Tálalhatunk is, tányérra szedünk a polentából, jöhet rá a fasírt.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév