Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Makaróni húsgolyókkal
30 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
51 39.2g / 51%
33 58.3g / 33%
16 28.1g / 16%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
Tipp a tálaláshoz!
Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Makaróni húsgolyókkal

(0)
30 perc
Könnyű
Isteni húsgolyók mindössze fél óra alatt? Ha egy gyors, egyszerűen elkészíthető, mégis ellenállhatatlan étellel akarod meglepni a családot, akkor melegen ajánljuk ezt a szuper receptet. Ez a fogás a bizonyíték arra, hogy teljesen hétköznapi összetevőkből is lehet igazi finomságot varázsolni.

Hozzávalók

4 adagokat

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Milánói makaróni alap
250  g
tagliatalle tészta
400  g
Sertés kolbász/pogácsa, nem elkészített
1  közepes
sárgarépa
1  szár
zellerszár
30  g
Parmezán sajt, kemény
3  ek
olívaolaj
2  g
Fűszerek, bazsalikom, friss
2  g
10  g
liszt
1  g
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
58.4 g
Energia
702.69 kcal
Zsír
39.24 g
Fehérje
28.11 g
Telített zsírok
10.73 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

30 perc
  • 1. lépés

    15 perc
    A sárgarépát és a zellert apró kockákra vágjuk. Vágjuk át a kolbászt a hegyénél, és nyomkodjuk ki kis golyókat formálva. A golyókat liszttel megszórjuk, és forró zsírban kisütjük. Amikor megpirult, adjuk hozzá a zöldségeket, és süssük együtt kb. 5 percig.
  • 2. lépés

    5 perc
    Keverjük össze a makaróni alapot a vízzel, és adjuk hozzá a serpenyőhöz. Kb. 5-10 percig pároljuk, ügyelve arra, hogy a víz ne párologjon el túlságosan. Végül adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, és fűszerezzük sóval és borssal.
  • 3. lépés

    8 perc
    Közben sós, forrásban lévő vízben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. A tésztának al dentének kell lennie, azaz középen kissé alulfőttnek. Ha megfőtt, szűrőben lecsepegtetjük, és összekeverjük a mártással. A tésztát ne öblítsük le hideg vízzel.
  • 4. lépés

    2 perc
    Tálaljuk sajttal és bazsalikommal megszórva.
Makaróni húsgolyókkal

1. lépés 4

A sárgarépát és a zellert apró kockákra vágjuk. Vágjuk át a kolbászt a hegyénél, és nyomkodjuk ki kis golyókat formálva. A golyókat liszttel megszórjuk, és forró zsírban kisütjük. Amikor megpirult, adjuk hozzá a zöldségeket, és süssük együtt kb. 5 percig.

Makaróni húsgolyókkal

2. lépés 4

Keverjük össze a makaróni alapot a vízzel, és adjuk hozzá a serpenyőhöz. Kb. 5-10 percig pároljuk, ügyelve arra, hogy a víz ne párologjon el túlságosan. Végül adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, és fűszerezzük sóval és borssal.

Makaróni húsgolyókkal

3. lépés 4

Közben sós, forrásban lévő vízben főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. A tésztának al dentének kell lennie, azaz középen kissé alulfőttnek. Ha megfőtt, szűrőben lecsepegtetjük, és összekeverjük a mártással. A tésztát ne öblítsük le hideg vízzel.

Makaróni húsgolyókkal

4. lépés 4

Tálaljuk sajttal és bazsalikommal megszórva.

Recept letöltése