Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Magyaros halburger
35 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
40 33.1g / 40%
47 86.5g / 47%
13 26.1g / 13%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Magyaros halburger

(0)
35 perc
Könnyű
A hamburgernek rengeteg változata létezik, így a halas hambiknak is. A gyorséttermekben általában rántott hal kerül a bucikba, ebben a verzióban viszont a panírozás elmarad, füstölt szalonnával tettük a halpogácsát igazán szaftossá, ráadásul jó kis magyaros ízesítést kapott.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  csipet
1  kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
250  g
afrikai harcsa
1  fej
vöröshagyma
10  g
petrezselyem zöld
4  db
hamburger zsemle
1  fej
jégsaláta
150  g
majonéz
1  tk
olaj
4  szelet
ementáli sajt
1  tk
fűszerpaprika
50  g
füstölt szalonna
1  ek
olaj
2  gerezd
fokhagyma

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
86.56 g
Energia
751.19 kcal
Zsír
33.11 g
Fehérje
26.12 g
Telített zsírok
8.03 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

35 perc
  • 1. lépés

    4 perc
    A hagymát nagyon apró kockákra vágjuk és lepirítjuk a zsíron. Hozzáadjuk a Halászlé kockát és a fűszerpaprikát. Felengedjük egy kevés vízzel. Teljesen puhára pároljuk, de a víznek el kell forrnia.
  • 2. lépés

    1 perc
    Hagyjuk kihűlni.
  • 3. lépés

    5 perc
    A harcsát és a szalonnát aprító segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a kihűlt hagymát, picit sózzuk.
  • 4. lépés

    2 perc
    Egy serpenyőt enyhén kiolajozunk, teszünk bele egy méretre vágott szilikonos sütőpapírt, amit szintén beolajozunk egy picit.
  • 5. lépés

    10 perc
    A halpépet 4 egyenlő részre osztjuk, és egy fém karika segítségével megformázzuk a pogácsákat. Szép pirosra sütjük a serpenyőben.
  • 6. lépés

    3 perc
    Közben egy darab jégsalátát nagyon vékonyra felszeletelünk.
  • 7. lépés

    1 perc
    A majonézt kikeverjük a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel.
  • 8. lépés

    1 perc
    A halpogácsákat tányérra tesszük, ha megsültek.
  • 9. lépés

    5 perc
    Eltávolítjuk a papírt, majd megpirítjuk a félbevágott zsemléket is ugyanabban a serpenyőben.
  • 10. lépés

    3 perc
    Összeállítjuk a halburgert: zsemle alja, 1 szelet sajt, halpogácsa, jégsaláta, majonézzel megkent zsemle teteje.
Magyaros halburger

1. lépés 10

A hagymát nagyon apró kockákra vágjuk és lepirítjuk a zsíron. Hozzáadjuk a Halászlé kockát és a fűszerpaprikát. Felengedjük egy kevés vízzel. Teljesen puhára pároljuk, de a víznek el kell forrnia.

Magyaros halburger

2. lépés 10

Hagyjuk kihűlni.

Magyaros halburger

3. lépés 10

A harcsát és a szalonnát aprító segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a kihűlt hagymát, picit sózzuk.

Magyaros halburger

4. lépés 10

Egy serpenyőt enyhén kiolajozunk, teszünk bele egy méretre vágott szilikonos sütőpapírt, amit szintén beolajozunk egy picit.

Magyaros halburger

5. lépés 10

A halpépet 4 egyenlő részre osztjuk, és egy fém karika segítségével megformázzuk a pogácsákat. Szép pirosra sütjük a serpenyőben.

Magyaros halburger

6. lépés 10

Közben egy darab jégsalátát nagyon vékonyra felszeletelünk.

Magyaros halburger

7. lépés 10

A majonézt kikeverjük a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel.

Magyaros halburger

8. lépés 10

A halpogácsákat tányérra tesszük, ha megsültek.

Magyaros halburger

9. lépés 10

Eltávolítjuk a papírt, majd megpirítjuk a félbevágott zsemléket is ugyanabban a serpenyőben.

Magyaros halburger

10. lépés 10

Összeállítjuk a halburgert: zsemle alja, 1 szelet sajt, halpogácsa, jégsaláta, majonézzel megkent zsemle teteje.

Recept letöltése