Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Húsos derelye olaszos szósszal

0
35 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

24 dkg
pulykahús
50 dkg
liszt
3 db
tojás
2 ek
olívaolaj
2 tk
1 csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Telített zsírok
2.64 g
Zsír
13.85 g
Fehérje
35.15 g
Szénhidrát
97.22 g
Energia
670.16 kcal
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

35 perc
1. lépés
5 perc
A lisztből, a tojásokból, az olívaolajból és a sóból 5 perc alatt ruganyos tésztát gyúrunk, amit fél órán át folpackba csavarva pihentetjük.
2. lépés
10 perc
Elkészítjük a bolognai szószt: a MAGGI Bolognai spagetti alapot elkeverjük 3 dl vízzel és alacsony lángon 10 perc alatt besűrítjük a szószt.
3. lépés
5 perc
Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, rudakat formázunk belőle, majd azokat 10 centi széles, hosszú téglalappá nyújtjuk.
4. lépés
8 perc
A húst enyhén sózzuk, borsozzuk és a tésztacsík egyik felébe teáskanálnyi gombócokat formázunk belőlük 5 cm-re egymástól.
5. lépés
6 perc
Ezután ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleken és a húsgombócok között jól lenyomkodjuk, derelyevágóval felkockázzuk a tésztát a gombócok között.
6. lépés
1 perc
Lobogó vízben kb. 10-12 perc alatt kifőzzük a derelyéket, a bolognai szósszal leöntve, sajttal megszórva tálaljuk.
Húsos derelye olaszos szósszal

1. lépés 6

A lisztből, a tojásokból, az olívaolajból és a sóból 5 perc alatt ruganyos tésztát gyúrunk, amit fél órán át folpackba csavarva pihentetjük.

Húsos derelye olaszos szósszal

2. lépés 6

Elkészítjük a bolognai szószt: a MAGGI Bolognai spagetti alapot elkeverjük 3 dl vízzel és alacsony lángon 10 perc alatt besűrítjük a szószt.

Húsos derelye olaszos szósszal

3. lépés 6

Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, rudakat formázunk belőle, majd azokat 10 centi széles, hosszú téglalappá nyújtjuk.

Húsos derelye olaszos szósszal

4. lépés 6

A húst enyhén sózzuk, borsozzuk és a tésztacsík egyik felébe teáskanálnyi gombócokat formázunk belőlük 5 cm-re egymástól.

Húsos derelye olaszos szósszal

5. lépés 6

Ezután ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleken és a húsgombócok között jól lenyomkodjuk, derelyevágóval felkockázzuk a tésztát a gombócok között.

Húsos derelye olaszos szósszal

6. lépés 6

Lobogó vízben kb. 10-12 perc alatt kifőzzük a derelyéket, a bolognai szósszal leöntve, sajttal megszórva tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév