Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Húsos derelye olaszos szósszal
Húsos derelye olaszos szósszal
35 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
19 13.7g / 19%
60 97.2g / 60%
21 34.8g / 21%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Húsos derelye olaszos szósszal

(0)
35 perc
Közepes
A derelyének rengeteg változata létezik, sokan csak édesen ismerik. Most egy sós változatban, egyszerű, húsos töltelékkel készíthetjük el, az olaszos ízekről pedig a MAGGI Bolognai Spagetti alap gondoskodik.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Bolognai spagetti alap
24  dkg
pulykahús
50  dkg
liszt
3  db
tojás
2  ek
olívaolaj
2  tk
1  csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
97.2 g
Energia
668.65 kcal
Zsír
13.79 g
Fehérje
34.9 g
Telített zsírok
2.65 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

35 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    A lisztből, a tojásokból, az olívaolajból és a sóból 5 perc alatt ruganyos tésztát gyúrunk, amit fél órán át folpackba csavarva pihentetjük.
  • 2. lépés

    10 perc
    Elkészítjük a bolognai szószt: a MAGGI Bolognai spagetti alapot elkeverjük 3 dl vízzel és alacsony lángon 10 perc alatt besűrítjük a szószt.
  • 3. lépés

    5 perc
    Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, rudakat formázunk belőle, majd azokat 10 centi széles, hosszú téglalappá nyújtjuk.
  • 4. lépés

    8 perc
    A húst enyhén sózzuk, borsozzuk és a tésztacsík egyik felébe teáskanálnyi gombócokat formázunk belőlük 5 cm-re egymástól.
  • 5. lépés

    6 perc
    Ezután ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleken és a húsgombócok között jól lenyomkodjuk, derelyevágóval felkockázzuk a tésztát a gombócok között.
  • 6. lépés

    1 perc
    Lobogó vízben kb. 10-12 perc alatt kifőzzük a derelyéket, a bolognai szósszal leöntve, sajttal megszórva tálaljuk.
Húsos derelye olaszos szósszal

1. lépés 6

A lisztből, a tojásokból, az olívaolajból és a sóból 5 perc alatt ruganyos tésztát gyúrunk, amit fél órán át folpackba csavarva pihentetjük.

Húsos derelye olaszos szósszal

2. lépés 6

Elkészítjük a bolognai szószt: a MAGGI Bolognai spagetti alapot elkeverjük 3 dl vízzel és alacsony lángon 10 perc alatt besűrítjük a szószt.

Húsos derelye olaszos szósszal

3. lépés 6

Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, rudakat formázunk belőle, majd azokat 10 centi széles, hosszú téglalappá nyújtjuk.

Húsos derelye olaszos szósszal

4. lépés 6

A húst enyhén sózzuk, borsozzuk és a tésztacsík egyik felébe teáskanálnyi gombócokat formázunk belőlük 5 cm-re egymástól.

Húsos derelye olaszos szósszal

5. lépés 6

Ezután ráhajtjuk a tészta másik felét, a széleken és a húsgombócok között jól lenyomkodjuk, derelyevágóval felkockázzuk a tésztát a gombócok között.

Húsos derelye olaszos szósszal

6. lépés 6

Lobogó vízben kb. 10-12 perc alatt kifőzzük a derelyéket, a bolognai szósszal leöntve, sajttal megszórva tálaljuk.

Recept letöltése