Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Görög rakott tészta

(0)
79perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

3  ek
olívaolaj
1  fej
vöröshagyma
1  rúd
fahéj
2  gerezd
fokhagyma
40  dkg
darált pulykahús
1  csipet
1  csipet
feketebors
2  db
oregánó ág
2  db
rozmaring ág
4  dl
passzírozott paradicsom
2.5  dl
tejszín
40  dkg
penne tészta
25  dkg
reszelt sajt

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
681.12 kcal
Fehérje
49.12 g
Szénhidrát
53.21 g
Telített zsírok
13 g
Zsír
31.4 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

79 perc
1. lépés
5 perc
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát.
2. lépés
12 perc
Amikor már kezd barnulni, hozzáadjuk a fahéjrudat és belereszeljük a fokhagymát. 1-2 percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
3. lépés
10 perc
Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a passzírozott paradicsomot, majd 5-10 percig alacsony lángon főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik.
4. lépés
7 perc
A tejszínt egy kisebb lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a MAGGI alapot és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A pennét a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük, leszűrjük.
5. lépés
5 perc
Egy hőálló edényt vékonyan kiolajozunk, majd az aljára halmozzuk a tészta felét, erre jön a húsos ragu, majd a maradék tészta. Végül befedjük a tejszínes mártással, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórjuk.
6. lépés
40 perc
200 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Görög rakott tészta

1. lépés 6

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát.

Görög rakott tészta

2. lépés 6

Amikor már kezd barnulni, hozzáadjuk a fahéjrudat és belereszeljük a fokhagymát. 1-2 percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.

Görög rakott tészta

3. lépés 6

Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a passzírozott paradicsomot, majd 5-10 percig alacsony lángon főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik.

Görög rakott tészta

4. lépés 6

A tejszínt egy kisebb lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a MAGGI alapot és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A pennét a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük, leszűrjük.

Görög rakott tészta

5. lépés 6

Egy hőálló edényt vékonyan kiolajozunk, majd az aljára halmozzuk a tészta felét, erre jön a húsos ragu, majd a maradék tészta. Végül befedjük a tejszínes mártással, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórjuk.

Görög rakott tészta

6. lépés 6

200 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév