Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Görög rakott tészta

Görög rakott tészta

(0)
79 perc
Közepes
Ami az olaszoknak a lasagne, az a görögöknek a pastitsio, vagyis egy isteni húsos raguval rakott tészta. Gyorsan, nagy adagban elkészíthető és garantáltan a család kedvence lesz!

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  ek
olívaolaj
1  fej
vöröshagyma
1  rúd
fahéj
2  gerezd
fokhagyma
40  dkg
darált pulykahús
1  csipet
só
1  csipet
feketebors
2  db
oregánó ág
2  db
rozmaring ág
4  dl
passzírozott paradicsom
2.5  dl
tejszín
1  tasak
Maggi Csirkés-sajtos rakott tészta alap
40  dkg
penne tészta
25  dkg
reszelt sajt
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
53.2 g
Energia
681.1 kcal
Zsír
31.4 g
Fehérje
49.1 g
Telített zsírok
13 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

79 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát.
  • 2. lépés

    12 perc
    Amikor már kezd barnulni, hozzáadjuk a fahéjrudat és belereszeljük a fokhagymát. 1-2 percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
  • 3. lépés

    10 perc
    Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a passzírozott paradicsomot, majd 5-10 percig alacsony lángon főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik.
  • 4. lépés

    7 perc
    A tejszínt egy kisebb lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a MAGGI alapot és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A pennét a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük, leszűrjük.
  • 5. lépés

    5 perc
    Egy hőálló edényt vékonyan kiolajozunk, majd az aljára halmozzuk a tészta felét, erre jön a húsos ragu, majd a maradék tészta. Végül befedjük a tejszínes mártással, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórjuk.
  • 6. lépés

    40 perc
    200 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Görög rakott tészta

1. lépés 6

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát.

Görög rakott tészta

2. lépés 6

Amikor már kezd barnulni, hozzáadjuk a fahéjrudat és belereszeljük a fokhagymát. 1-2 percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.

Görög rakott tészta

3. lépés 6

Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a passzírozott paradicsomot, majd 5-10 percig alacsony lángon főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik.

Görög rakott tészta

4. lépés 6

A tejszínt egy kisebb lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a MAGGI alapot és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A pennét a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük, leszűrjük.

Görög rakott tészta

5. lépés 6

Egy hőálló edényt vékonyan kiolajozunk, majd az aljára halmozzuk a tészta felét, erre jön a húsos ragu, majd a maradék tészta. Végül befedjük a tejszínes mártással, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórjuk.

Görög rakott tészta

6. lépés 6

200 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
3 + 1 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • Családi étkezés
  • Ebéd
  • európai
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • görög
  • Hétvége
  • Magas fehérjetartalmú
  • Második fogás
  • mediterrán
  • Paradicsom alap
  • Tészta ételek
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Görög fűszeres fehérbab krém

    Görög fűszeres fehérbab krém

    20 perc Könnyű
  • Grillezett görögös csirke zöldséges pitával

    Grillezett görögös csirke zöldséges pitával

    30 perc Könnyű
  • Görög nyársak joghurtos padlizsánsalátával

    Görög nyársak joghurtos padlizsánsalátával

    85 perc Közepes
  • Görögös-citromos csirkefalatok

    Görögös-citromos csirkefalatok

    25 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET