Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Görög rakott tészta
79 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
41 31.4g / 41%
31 53.2g / 31%
28 49.1g / 28%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Görög rakott tészta

(0)
79 perc
Közepes
Ami az olaszoknak a lasagne, az a görögöknek a pastitsio, vagyis egy isteni húsos raguval rakott tészta. Gyorsan, nagy adagban elkészíthető és garantáltan a család kedvence lesz!

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  ek
olívaolaj
1  fej
vöröshagyma
1  rúd
fahéj
2  gerezd
fokhagyma
40  dkg
darált pulykahús
1  csipet
1  csipet
feketebors
2  db
oregánó ág
2  db
rozmaring ág
4  dl
passzírozott paradicsom
2.5  dl
tejszín
1  tasak
Maggi Csirkés-sajtos rakott tészta alap
40  dkg
penne tészta
25  dkg
reszelt sajt

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
53.21 g
Energia
681.12 kcal
Zsír
31.4 g
Fehérje
49.12 g
Telített zsírok
13 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

79 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát.
  • 2. lépés

    12 perc
    Amikor már kezd barnulni, hozzáadjuk a fahéjrudat és belereszeljük a fokhagymát. 1-2 percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.
  • 3. lépés

    10 perc
    Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a passzírozott paradicsomot, majd 5-10 percig alacsony lángon főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik.
  • 4. lépés

    7 perc
    A tejszínt egy kisebb lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a MAGGI alapot és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A pennét a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük, leszűrjük.
  • 5. lépés

    5 perc
    Egy hőálló edényt vékonyan kiolajozunk, majd az aljára halmozzuk a tészta felét, erre jön a húsos ragu, majd a maradék tészta. Végül befedjük a tejszínes mártással, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórjuk.
  • 6. lépés

    40 perc
    200 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Görög rakott tészta

1. lépés 6

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát.

Görög rakott tészta

2. lépés 6

Amikor már kezd barnulni, hozzáadjuk a fahéjrudat és belereszeljük a fokhagymát. 1-2 percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk.

Görög rakott tészta

3. lépés 6

Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a passzírozott paradicsomot, majd 5-10 percig alacsony lángon főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik.

Görög rakott tészta

4. lépés 6

A tejszínt egy kisebb lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a MAGGI alapot és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A pennét a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük, leszűrjük.

Görög rakott tészta

5. lépés 6

Egy hőálló edényt vékonyan kiolajozunk, majd az aljára halmozzuk a tészta felét, erre jön a húsos ragu, majd a maradék tészta. Végül befedjük a tejszínes mártással, a tetejét pedig reszelt sajttal megszórjuk.

Görög rakott tészta

6. lépés 6

200 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Recept letöltése