Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burgonyafánkok

0
30 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
12 adag
+

Ezt az ételt 12 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

20 dkg
főtt burgonya
20 dkg
liszt
1 nagy
tojás
4 g
élesztő
1 dl
langyos víz
0.5 tk
cukor

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Telített zsírok
0.18 g
Energia
81.95 kcal
Fehérje
2.91 g
Szénhidrát
15.4 g
Zsír
0.81 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

30 perc
1. lépés
2 perc
A meleg vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut.
2. lépés
10 perc
A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra és tegyük fel főni kb. 15 percre. Miután megfőtt, leszűrjük és áttörjük krumplinyomóval.
3. lépés
3 perc
A felfuttatott élesztőt, a lisztet, a MAGGI Sültkrumpli fűszerkeveréket, a krumplit és a tojássárgáját homogén tésztává gyúrjuk.
4. lépés
3 perc
Folpackba csomagoljuk és fél órát állni hagyjuk.
5. lépés
12 perc
Jól lisztezett munkalapon hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk és 3 cm-es átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Nedves kézzel gömböcskéket formálunk belőlük és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
Burgonyafánkok

1. lépés 5

A meleg vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut.

Burgonyafánkok

2. lépés 5

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra és tegyük fel főni kb. 15 percre. Miután megfőtt, leszűrjük és áttörjük krumplinyomóval.

Burgonyafánkok

3. lépés 5

A felfuttatott élesztőt, a lisztet, a MAGGI Sültkrumpli fűszerkeveréket, a krumplit és a tojássárgáját homogén tésztává gyúrjuk.

Burgonyafánkok

4. lépés 5

Folpackba csomagoljuk és fél órát állni hagyjuk.

Burgonyafánkok

5. lépés 5

Jól lisztezett munkalapon hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk és 3 cm-es átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Nedves kézzel gömböcskéket formálunk belőlük és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév