Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Burgonyafánkok
Burgonyafánkok
30 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
10 0.8g / 10%
76 15.4g / 76%
14 2.9g / 14%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Burgonyafánkok

(0)
30 perc
Könnyű

Hozzávalók

12 adag

Ezt az ételt 12 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Sültkrumpli fűszerkeverék
20  dkg
főtt burgonya
20  dkg
liszt
1  nagy
tojás
4  g
élesztő
1  dl
langyos víz
0.5  tk
cukor

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
15.4 g
Energia
81.95 kcal
Zsír
0.81 g
Fehérje
2.91 g
Telített zsírok
0.18 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

30 perc
  • 1. lépés

    2 perc
    A meleg vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut.
  • 2. lépés

    10 perc
    A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra és tegyük fel főni kb. 15 percre. Miután megfőtt, leszűrjük és áttörjük krumplinyomóval.
  • 3. lépés

    3 perc
    A felfuttatott élesztőt, a lisztet, a MAGGI Sültkrumpli fűszerkeveréket, a krumplit és a tojássárgáját homogén tésztává gyúrjuk.
  • 4. lépés

    3 perc
    Folpackba csomagoljuk és fél órát állni hagyjuk.
  • 5. lépés

    12 perc
    Jól lisztezett munkalapon hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk és 3 cm-es átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Nedves kézzel gömböcskéket formálunk belőlük és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.
Burgonyafánkok

1. lépés 5

A meleg vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut.

Burgonyafánkok

2. lépés 5

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra és tegyük fel főni kb. 15 percre. Miután megfőtt, leszűrjük és áttörjük krumplinyomóval.

Burgonyafánkok

3. lépés 5

A felfuttatott élesztőt, a lisztet, a MAGGI Sültkrumpli fűszerkeveréket, a krumplit és a tojássárgáját homogén tésztává gyúrjuk.

Burgonyafánkok

4. lépés 5

Folpackba csomagoljuk és fél órát állni hagyjuk.

Burgonyafánkok

5. lépés 5

Jól lisztezett munkalapon hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk és 3 cm-es átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Nedves kézzel gömböcskéket formálunk belőlük és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.

Recept letöltése