Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Makaron ratatoille
Ratatouille tészta
30 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
47 29.7g / 47%
43 62.4g / 43%
10 15.9g / 10%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Ratatouille tészta

(0)
30 perc
Könnyű
A ratatouille tradicionálisan egy cukkiniből, padlizsánból, paprikából, hagymából és paradicsomból álló fogás, mely kissé eltér a magyaros lecsótól, ám ugyanolyan isteni. Most egy tésztával elkészíthető változatot hoztunk, a még laktatóbb végeredményért. Ehhez a recepthez az olyan kisebb tésztaformákat ajánljuk, mint a rövid makaróni, a penne vagy farfalle, melyek könnyebben felszívják a szószt.

Hozzávalók

2

Ezt az ételt 2 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Milánói makaróni alap
200  g
tészta
1.5  db
padlizsán
0.5  db
Tök, cukkini, bébi, nyers
3  gerezd
fokhagyma
3  ek
olívaolaj
2  tk
Fűszerek, bors, fehér
5  dkg
Feta sajt

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
62.42 g
Energia
572.59 kcal
Zsír
29.79 g
Fehérje
15.91 g
Telített zsírok
7.51 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

30 perc
  • 1. lépés

    20 perc
    A cukkinit és a padlizsánt kockákra vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a cukkinit és a padlizsánt. Amikor megpirultak, hozzáadjuk a fokhagymát, és további 2 percig sütjük. Ezután keverjük össze a Maggi Milánói makaróni alap tartalmát vízzel (a csomagoláson található utasítások szerint), és öntsük a serpenyőbe. Körülbelül 5-10 percig főzzük. Sóval, borssal és apróra vágott bazsalikommal ízesítjük.
  • 2. lépés

    8 perc
    Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben főzzük ki a csomagoláson lévő utasítások szerint. Al dente, azaz kissé alul főtt tésztát kell kapjunk. Főzés után szűrőedényben leszűrjük, és összekeverjük a zöldéges szósszal. Ne öblítsük le a tésztát hideg vízzel.
  • 3. lépés

    2 perc
    Feta sajttal és bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Ratatouille tészta

1. lépés 3

A cukkinit és a padlizsánt kockákra vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a cukkinit és a padlizsánt. Amikor megpirultak, hozzáadjuk a fokhagymát, és további 2 percig sütjük. Ezután keverjük össze a Maggi Milánói makaróni alap tartalmát vízzel (a csomagoláson található utasítások szerint), és öntsük a serpenyőbe. Körülbelül 5-10 percig főzzük. Sóval, borssal és apróra vágott bazsalikommal ízesítjük.

Ratatouille tészta

2. lépés 3

Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben főzzük ki a csomagoláson lévő utasítások szerint. Al dente, azaz kissé alul főtt tésztát kell kapjunk. Főzés után szűrőedényben leszűrjük, és összekeverjük a zöldéges szósszal. Ne öblítsük le a tésztát hideg vízzel.

Ratatouille tészta

3. lépés 3

Feta sajttal és bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Recept letöltése