Mindennapi életünk során számos termékkel találkozunk, melyek sokszor többféle csomagolóanyagot is tartalmaznak. A MAGGI elkötelezett a hulladékcsökkentés iránt. 2021-ben MAGGI alapjaink a korábbi csomagolástól eltérően, megújult külsővel kerülnek a boltok polcaira, a környezet védelméért kevesebb csomagolóanyag felhasználásával. Legnépszerűbb termékeink – a MAGGI Bolognai Spagetti alap, valamint a MAGGI Mexikói Chilis bab alap - csomagolásán el is helyeztünk egy erre vonatkozó üzenetet fogyasztóink tájékoztatása céljából.

fenntarthato_duo

A Nestlénél célunk, hogy egyetlen csomagolásunk se kerüljön hulladéklerakókba, vagy ami még rosszabb, a környezetbe, hanem minden csomagolóanyagunkat körforgásban tartsuk. Ezért vállaltuk, hogy 2025-re valamennyi csomagolóanyagunk újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz.

Úgy fejlesztjük csomagolásainkat, hogy azok teljes élettartamát tekintve minél fenntarthatóbb megoldásokat alkalmazzunk, ideértve az újrahasznosított alapanyagok minél nagyobb arányú használatát, egyes, nehezen vagy nem újrahasznosítható anyagok elhagyását, csomagolóanyagaink egyszerűsítését, papír-alapú csomagolások alkalmazását, és a felhasznált műanyagmennyiség csökkentését is.

A fent leírt változtatással a környezet védelme érdekében terveink szerint éves szinten 2,1 tonnával kevesebb csomagolóanyagot használunk fel az alábbi MAGGI alapjaink csomagolásaihoz a termékelőállítás során:

  • Maggi Bolognai spagetti alap 25x42g HU
  • Maggi Mexikói Chilis bab alap 25x48g HU
  • Maggi Milánói makaróni alap 25x46g HU
  • Maggi Carbonara alap 25x30g HU
  • Maggi Tejszínes-négysajtos alap 25x32g HU
  • Maggi Csirkés sajtos rakott tészta alap 25x39g HU
  • Maggi Tepsis-húsos burgonya alap 25x46g HU
  • Maggi Gyros alap 25x28g HU

 

Dolgozunk azon, hogy az elkövetkező 1-2 évben pedig egyszerűsített, könnyebben újrahasznosítható tasakokat használjunk valamennyi MAGGI alapunk esetében.

A hulladékmentes jövő és a körforgásosság megteremtése érdekében nem csak csomagolóanyagainkat fejlesztjük folyamatosan. Támogatjuk az adott piacon / országban a hulladékgazdálkodási infrastruktúra, a megfelelő szelektív gyűjtési / válogatási és újrafeldolgozási kapacitások és megoldások fejlesztését, és nagy hangsúlyt helyezünk fogyasztóink és kollégáink kapcsolódó ismereteinek fejlesztésére is.

Bízunk benne, hogy fenti törekvéseinkkel hozzájárulunk egy fenntartható és környezetbarát jövő megteremtéséhez.