Paradicsomos húsgombóc, ahogy az olaszok csinálják! Ezzel a módszerrel nem szükséges olajban kisütni a húst, ráadásul a gombóc és a fűszeres paradicsomszósz egyszerre készül el. Már csak egy jó minőségű, tunkolható kenyér vagy bagett kell, egy kis adag friss saláta és kész is a tökéletes vacsora.
Hozzávalók
3
adag
Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Áztassuk kevés vízbe a zsemlét, majd miután kellően megszívta magát, nyomogassuk ki belőle a felesleges vizet.
2. lépés
5 perc
A darált húst és a kolbászhúst a zsemlével, tojással, sóval, és fokhagymával homogén masszává gyúrjuk, majd hozzáadunk egy evőkanálnyit a MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapból is, amit szintén beledolgozunk.
3. lépés
10 perc
A baconnel kibélelünk egy tűzálló tálat. A masszából diónyi gombócokat formázunk, majd a tálba rakosgatjuk őket és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
4. lépés
5 perc
Közben a maradék MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapot a sóval és a vízzel elkeverjük, majd felforraljuk. Kivesszük a sütőből a gombócokat és az elkészült szószt a rájuk öntjük.
5. lépés
5 perc
További 10-15 perc alatt készre sütjük; ekkorra a szósz is szépen besűrűsödik.
1. lépés
5
Áztassuk kevés vízbe a zsemlét, majd miután kellően megszívta magát, nyomogassuk ki belőle a felesleges vizet.
2. lépés
5
A darált húst és a kolbászhúst a zsemlével, tojással, sóval, és fokhagymával homogén masszává gyúrjuk, majd hozzáadunk egy evőkanálnyit a MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapból is, amit szintén beledolgozunk.
3. lépés
5
A baconnel kibélelünk egy tűzálló tálat. A masszából diónyi gombócokat formázunk, majd a tálba rakosgatjuk őket és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
4. lépés
5
Közben a maradék MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapot a sóval és a vízzel elkeverjük, majd felforraljuk. Kivesszük a sütőből a gombócokat és az elkészült szószt a rájuk öntjük.
5. lépés
5
További 10-15 perc alatt készre sütjük; ekkorra a szósz is szépen besűrűsödik.