Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Zapiekanka ziemniaczana z grzybami
Rakott burgonya gombával
70 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
48 12.7g / 48%
37 21.8g / 37%
15 9.2g / 15%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Rakott burgonya gombával

(0)
70 perc
Könnyű
A gombás burgonyás rakott étel remek ajánlat nem csak ősszel. Készíthetjük egész évben kapható gombákkal: laskagombával és csiperkegombával is. Hús mentesen is nagyon laktató és könnyen elkészíthető megoldás, mindezek mellett akár egy óra alatt is elkészülhetünk vele. Ha szeretnénk kedvenc sonkánkával is kiegészíthetjük ezt a mennyei fogást. Ti melyik változatot fogjátok kipróbálni? :)

Hozzávalók

6 adagokat

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
35  g
MAGGI Fűszeres Tepsis Burgonya alap
250  g
gomba
500  g
gomba
140  g
vöröshagyma
300  g
újburgonya
100  g
Feta sajt
1  csokor
petrezselyem
1  csésze
tejszín, savanyú, kultúrával
1  csipet
kakukkfű
10  g
fokhagyma
4  g
olívaolaj
2  g
1  tk
Fűszerek, szegfűszeg, őrölt

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
21.87 g
Energia
225.92 kcal
Zsír
12.71 g
Fehérje
9.24 g
Telített zsírok
6.81 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

70 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    A krumplit megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk.
  • 2. lépés

    10 perc
    Kenjünk ki egy tűzálló tálat olívaolajjal. Tegyünk egy réteg burgonyát az aljára, majd egy adag gombát. Fedjük be egy újabb réteg burgonyával és a maradék gombával. Fedjük be a tetejét a maradék burgonyával. Keverjük össze a MAGGI Fűszeres tepsis burgonya alapot vízzel, és az így kapott mártást öntsük a ragura.
  • 3. lépés

    50 perc
    Tegyük az edényt 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30 percig. Ezután szórjuk meg a ragut morzsolt feta sajttal, és hagyjuk pihenni további 20 percig, hogy a ragu megsüljön, és a sajt megbarnuljon.
Rakott burgonya gombával

1. lépés 3

A krumplit megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk.

Rakott burgonya gombával

2. lépés 3

Kenjünk ki egy tűzálló tálat olívaolajjal. Tegyünk egy réteg burgonyát az aljára, majd egy adag gombát. Fedjük be egy újabb réteg burgonyával és a maradék gombával. Fedjük be a tetejét a maradék burgonyával. Keverjük össze a MAGGI Fűszeres tepsis burgonya alapot vízzel, és az így kapott mártást öntsük a ragura.

Rakott burgonya gombával

3. lépés 3

Tegyük az edényt 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30 percig. Ezután szórjuk meg a ragut morzsolt feta sajttal, és hagyjuk pihenni további 20 percig, hogy a ragu megsüljön, és a sajt megbarnuljon.

Recept letöltése