Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal

Zöldséges ragu maradékmentő stílusban

A maradékmentő főzés abban segít, hogy minden alapanyagot felhasználj, amit a konyhádban találsz, és ezáltal csökkentsd az élelmiszerpazarlást és a kiadásaidat is. Most pedig készítsünk el közösen egy tipikus francia ételt! Kezdhetjük? Ne maradj le! Ízletes lesz, és hétköznapi hozzávalókból is könnyen elkészíthető.

Vannak otthon olyan zöldségek, amik már nem tökéletesek, kicsit túlérettek? Vagy éppen ellenkezőleg, még nem elég érettek, esetleg kimaradtak egy korábbi étel főzése során? Akkor itt az idő, hogy ebédre vagy vacsorára készíts egy kiadós zöldséges ragut az egész család örömére! Ha éppen egy ízletes egytálételhez keresel ötletet, olvass tovább!

Zöldséges ragu – az meg mi?

A ragu egy általános elnevezés azokra az ételekre, amiket fűszeres lében párolnak, legyen szó akár húsról vagy zöldségekről. Jellemzően ezek olyan egytálételek, amik az éppen otthon található alapanyagokból készülnek. A hozzávalókat apró kockákra vágjuk, és fűszeres lében megpároljuk. A végeredményt a főzés végén rántással vagy tejszínnel, tejföllel, joghurttal vagy kefírrel sűríthetjük. Az ilyen típusú ételek a jól ismert pörköltre hasonlítanak. A ragu eredetileg francia étel, és jellemzően húsból készül, ma már azonban egyre gyakrabban készítenek zöldséges ragukat is. Mindig használjunk a szezonnak megfelelő zöldségeket, vagy amiket otthon a kamrában vagy a hűtőben éppen találunk. Ez a fogás kiválóan alkalmas arra, hogy változatosságot csempéssz az étrendedbe, és nem utolsó sorban, hogy maradékmentesen főzz.

Vegán ragu az egész családnak

Nincs egyetlen tökéletes recept a zöldségraguhoz. Mindig készítheted az adott hangulatodnak éppen megfelelő módon, figyelembe véve, hogy milyen megmaradt alapanyag van otthon, vagy hogy melyik zöldségnek van éppen szezonja. Így ez az egyszerű étel más és más ízvilágot nyújt minden egyes alkalommal – egyszerűen megunhatatlan.

A gomba, sütőtök, cukkini, hagyma, póréhagyma, paprika, de akár a gyökérzöldségek is kiváló alapanyagok lehetnek. Ha úgy tartja a kedved, hüvelyeseket is tehetsz a raguba, ettől a kész fogás még laktatóbb főétel lesz. Gazdagíthatod a ragu ízét a kedvenc fűszereiddel. Reméljük, sikerül olyan ízletes és könnyen elkészíthető ételt tenned az asztalra, amit örömmel fogyaszt az egész család.

Próbáld ki ezeket a recepteket!

Lecsó zöldséggolyókkal

Lecsó zöldséggolyókkal

30 perc Könnyű
Milánói cukkiniragu rösztivel

Milánói cukkiniragu rösztivel

55 perc Közepes
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET