Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Vendégváró grill ötletek

Vendégváró grill ötletek

Ha már a nyár előmelegítette a hangulatot, akkor gyújtsd be a grillt! Receptek és tippek nyári sütögetéshez.

Nyáron együtt sütögetni a barátokkal, a családdal szuper program. Igazi kötetlen szórakozás, ahol nyugodtan befoghatod a vendégeket is egy kicsit az étel elkészítésébe. Tippjeink és receptjeink segítenek!

5 tuti tipp grillezéshez

  • Mikor tedd a grillre a húsokat? A megfelelő hőfokot egyszerűen megállapíthatod: tartsd a tenyered kb. 12 cm-rel a parázs fölé, ha 5 másodperc múlva félre kell kapnod, akkor már jó a parázs, és kezdődhet a sütés.
  • Húsokat grilleznél, és szeretnéd, hogy jól átsüljenek? A szeleteknél az ideális az 1-1,5 centiméteres vastagság.
  • Ha nyársonsültet készítetek és fanyársat használtok, akkor ezeket a sütés előtt legalább egy órával áztassátok vízbe. A nyársakra a húsok mellé tegyetek hagymát, gombát, paprikát, padlizsánt vagy akár almaszeleteket is.
  • A szeletelt zöldségeknek jobb az alacsony hőfok és rövidebb idő. Ha van, akkor a felső grillrácson süssétek őket, ha ilyen nincs, akkor a húsok után. Akkor a legfinomabbak, ha a grillcsíkok már látszódnak rajtuk.
  • Próbáljátok ki a gyümölcsöket is grillezve: az alma, a körte, a banán grillen sütve nagyon finom. Tálaláskor szórjátok meg őket fahéjjal, vagy készítsetek velük egy szép desszertet fagylalttal.

Mártogatósok, szószok grillezett húsokhoz, zöldségekhez

A vendégváró asztal kedvencei lesznek a finom mártogatósok, szószok, krémek. Ezekkel feldobhatod a vendégséget.

Mártogatósok grillezéshez

Sült édesburgonya hasábok sajtkrémes mártogatóssal

Sült édesburgonya hasábok sajtkrémes mártogatóssal

40 perc Könnyű
Mexikói salsa tortillával

Mexikói salsa tortillával

15 perc Könnyű
Házi ketchup

Házi ketchup

37 perc Közepes
Vendégváró grill ötletek

Csirkenyárs epres-rebarbarás csatnival

A rebarbarás csatni mézzel és eperrel kiválóan illik a nyársonsültekhez, ezzel az új receptünkkel biztos leveszed a lábukról a keleti ízek kedvelőit.
KIpróbálom

A salátákról se feledkezz meg!

Remek választás a grillhúsok és grillezett zöldségek mellé a saláta. Ha a szokásos kevert saláta helyett valami izgalmasabbat szeretnél tálalni, akkor ezzel a három színes és laktató recepttel nem lőhetsz mellé. Érdemes mindegyikből annyit készíteni, hogy a buli utáni napon csak előkapd az ebédet a hűtőből. Ha több jó ötletet szeretnél, hogyan használd fel a grillezés maradékát másnap, kattints kapcsolódó cikkünkért.

Saláta receptek grillezéshez

Színes bulgursaláta

Színes bulgursaláta

30 perc Közepes
Milánói  tésztasaláta

Milánói tésztasaláta

35 perc Könnyű
Olaszos gombasaláta

Olaszos gombasaláta

25 perc Könnyű

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET