Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Ezek a receptek Olaszországba repítenek

Ezek a receptek Olaszországba repítenek

Utazz velünk az ízek szárnyán, érezd magad csodás olasz tájakon pár izgalmas recept segítségével!

Képzeld el, ahogy egy kellemes séta után egy itáliai városkában beülsz a helyi kockás abroszos vendéglőbe, és az elbűvölő tulaj letesz az asztalodra egy tál ínycsiklandó olasz tésztát! Ugye érzed már a hamisítatlan olaszos hangulatot? Még mielőtt lemondóan felsóhajtanál, van egy jó hírünk: hamarosan megmutatjuk, hogyan tudsz te is fantasztikus olaszos fogásokat készíteni otthon – vagy akár utazás közben – egyszerűen és villámgyorsan. És bár ez nem pótolja teljesen az olasz utazást, az ínycsiklandó falatok legalább képzeletben elrepíthetnek abba a hangulatos kisvendéglőbe.

Az olasz tésztaételekben az a jó, hogy viszonylag egyszerűen elkészíthetők, és nagyon ízletesek, a gyerekek is odáig vannak értük. Legalábbis egy jó kis bolognaiért biztosan! Ha megfogadod tippjeinket, ellenállhatatlan olaszos fogásokat varázsolhatsz az asztalra pofonegyszerűen.

Jöjjön először pár tésztafőzési fortély, ami nagyon sokat segíthet a tökéletes tésztaétel elkészítésében, aztán pedig szuper recepteket mutatunk, amiket mindenképp érdemes
kipróbálni.

Mi az al dente tészta?

Egy jó olasz tésztaétel alapja a pont megfelelő állagúra főtt, jó minőségű tészta. Ezt nevezzük egyébként „al dente”- nek. Tehát amikor a tészta már nem kemény, de még nem főtt szét. A magyar konyhára egyébként jellemző, hogy a tésztát gyakran túlfőzzük, ezért érdemes a tészta állagáról külön szót ejteni.

Trükkök, tippek tésztafőzéshez

Ahhoz, hogy igazán jó tésztát főzz, figyelj a következőkre:

  • Ne tegyél a főzővízbe olajat!
  • Ne főzd túl puhára a tésztát!
  • Miután megfőtt, ne hagyd egy percre sem állni a vízben, rögtön öntsd le róla a főzővizet, és ne öblítsd le utána!
  • Válassz jó minőségű durumtésztát!
  • A tésztát mindig sok vízben főzd, és mindig lobogó vízbe tedd, különben csirizes lesz!
  • Amint benne van a tészta a vízben, alaposan keverd meg, így nem fog összeragadni.
  • Főzés közben is keverd meg időnként!

Mi kerüljön a tésztára?

Alapvetően a tésztára paradicsomos vagy tejszínes alapú szósz kerül, ezt aztán lehet ízlés szerint variálni. Tehetsz a szószba húst, zöldséget és finom zöldfűszereket. Ha viszont nem szeretsz kísérletezni, vagy csak nem szeretnél túl sokat bíbelődni a saját szósz készítéssel, neked is van ötletünk!

A Maggi alapokkal sokkal egyszerűbb a főzés! Mi már előre összeállítottuk a legkedveltebb ízvilágú szószokat, amiket a szárításos eljárásnak köszönhetően egy kis tasakba zártunk. Így tartósítószer hozzáadása nélkül is sokáig eláll, és még akár utazásra is magaddal viheted őket. Elég hozzá pár friss alapanyag, és villámgyorsan elkészül egy finom szósz a tésztához.

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti

Ha a paradicsomos tésztákat szeretitek, ez a bolognai spagetti tuti befutó.
Megnézem a receptet
Paradicsomos cukkini lasagne

Paradicsomos cukkini lasagne

Ha egy kicsit különlegesebb irányba indulnál el a paradicsomos vonalon, ezt a lasagne-t ki ne hagyd!
Tovább a recepthez
Rigatoni szalonnával és spenóttal

Rigatoni szalonnával és spenóttal

Ha a tejszínes szószokat is kipróbálnád, ráadásul egy húsos verzióban, ez a rigatoni nagy kedvenc lesz.
Tovább a recepthez
Gombás-sajtos penne

Gombás-sajtos penne

Ha inkább zöldséges-tejszínes tésztát főznél, ezt a sajtos gombás penne receptet próbáld ki!
Tovább a recepthez
Carbonara spagetti baconnel, zöldborsóval

Carbonara spagetti baconnel, zöldborsóval

Szeretitek a carbonara spagettit? Próbáld ki baconnel és zöldborsóval!
Megnézem a receptet

Nem tészta, de nagyon olasz és nagyon finom: a rizottó

Lehet, hogy nyaralás közben nem állnál neki rizottót kavargatni, de ha otthon egy könnyű olaszos fogásra vágysz, mindig legyen a tarsolyodban egy jó rizottó recept, mint például ez a két finomság.

Spenótos, aszalt paradicsomos rizottó

Spenótos, aszalt paradicsomos rizottó

45 perc Könnyű
Zöldborsós rizottó parmezánnal

Zöldborsós rizottó parmezánnal

41 perc Könnyű
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET