Ha ritkán készítesz halat, karácsonykor akkor sem maradhat ki a menüből, ezekkel a receptekkel garantált a siker.
Karácsonykor sok a készülődés, jövés-menés, vendégség. Ha már tervezed a menüt, és szeretnél valami újat kipróbálni, akkor érdemes a halas receptek között is nézelődni, ennek nálunk most van a szezonja.
Szeretnél mindenki kedvére összeállítani egy változatos és ünnepi ételsort? Válogass vendégváró receptjeink közül, és egészítsd ki néhány különleges halas fogással, mártogatóssal, akár kipróbálhatsz egy különlegesen szép halkocsonyát!
Ültetett karácsonyi vacsora, jön a család apraja-nagyja? Kihívás olyan menüt kitalálni, amivel mindenkit megörvendeztetsz. Klasszikus, magyaros ízekkel készült halas fogásainkkal nem lőhetsz mellé.
A bakonyi harcsaragú vagy a harcsapaprikás túrós csuszával mindenki számára ismerős lesz, de ha kicsit variálni szeretnél a receptekkel, próbáld ki tésztában sült harcsaszeletünket halászlé szósszal.
A karácsonyi leves sok ünnepi asztalon a klasszikus, magyaros halászlé. Lehet, szegedi, bajai, ponty, harcsa, ahogy a családi hagyomány megköveteli. Ha csak egyszer ennétek belőle szenteste, de igazán jó halászlevet szeretnétek, érdemes a családdal vagy a baráti körrel összefogni, és egyszerre beszerezni a hozzávalókat, egy helyen megfőzni egy jó nagy adagot, majd szétosztani.
Bevállalós baráti társaságoknak ajánljuk a közös karácsonyi elő bulit, bográcsos halászléfőzéssel egybekötve. Jó melegen beöltözve, a tűz körül főzőcskézve, remek ünnepekre hangolódás. A karácsonyi asztalnál ülve pedig lehet a halászlé mellett a frissen hallott történetekkel szórakoztatni a meghívottakat.