Ma már szerencsére nem kell fecnikre vésett listákkal bóklászni az üzletben, amivel a legnagyobb baj, hogy sokszor pont a listát felejted otthon. Helyette a telefonodba (ami lássuk be, tényleg mindig nálad van), könnyen lejegyezheted mi mindenre van szükséged, így nem csak a bosszankodást spórolhatod meg ha lemaradt valami, hanem ennél sokkal többet.

 

Például, ha előre megírt listával érkezel, akkor könnyedén elkerülheted a túlvásárlást, vagyis azt, hogy olyan dolgokkal tömd tele a kosarad, amire nincs szükséged vagy nem fogod felhasználni. Ha megtervezed előre mit főzöl, azzal egyrészt pénzt, másrészt időt is spórolhatsz. Persze nem arról van szó, hogyha meglátsz egy nagy halom friss körtét, akkor ne vehetnél belőle annak ellenére, hogy nem volt a listádon. Sokkal inkább az a lényeg, hogy nem ott kell kitalálnod mi is kell a kedvenc rizottódba vagy hogy éppen van-e még otthon elég zöldség a holnapi szendvicsekhez.

bevasarlo lista 2

Ezzel együtt könnyebb egészségesen is étkezned, hiszen stresszhelyzetben sokkal könnyebben hozunk impulzív döntéseket és csábulunk el olyan ételek felé, amik nem a tudatos étkezést szolgálják. Könnyebb benyúlni a mélyhűtőbe egy mirelit pizzáért, mint ott helyben összeállítani az esti vacsora alapanyaglistáját. Ha teheted, ne csak egy napra, hanem már jó előre gondold ki, mit főzöl majd azon a héten, így akár egyszerre letudhatod a nagybevásárlást és aztán csak a friss árukért kell beszaladnod.

És ha már szóba került a nagybevásárlás, akkor bizony ha tudod mire van szükséged, online is leadhatod a rendelésed, hiszen ma már több cég is kínál lehetőséget élelmiszer-házhozszállításra, sőt, akár már 24 órán belül meg is kapod rendelésedet. Ilyenkor még azzal az előnnyel is számolhatsz, hogy pontosan látod mennyinél tart a rendelésed végösszege, így a büdzséd beosztása is könnyebb lesz.

Ha éppen nincs ötleted, hogy mit főzz, próbáld ki csirkés paellánkat! Ezt a spanyol nemzeti fogást már itthon is könnyedén a konyhádba varázsolhatod a MAGGI négysajtos Kaszotto segítségével!

Elkészítettük hozzá a bevásárlólistát is:

 

A teljes receptet itt találod

Csirkés paella
A kedvenc spanyol nemzeti ételedet már itthon is könnyedén a konyhádba varázsolhatod a MAGGI négysajtos Kaszotto segítségével!